Crame de sute de ani şi Stonehenge de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de pensiuni din judeţul Buzău sunt înscrise în programul „Vacanţă la ţară”. „Avem ce să le oferim turiştilor. Sunt mulţi care vin să vadă Drumul Vinului sau Vulcanii

Peste 20 de pensiuni din judeţul Buzău sunt înscrise în programul „Vacanţă la ţară”. „Avem ce să le oferim turiştilor. Sunt mulţi care vin să vadă Drumul Vinului sau Vulcanii Noroioşi, dar mai sunt şi peşteri, pivniţe domneşti. De multe ori mergem şi noi cu ei, mai ales dacă nu cunosc deloc zona”, a precizat Ileana Stoian, administrator de pensiune.

La câţiva kilometri distanţă de Buzău, în localitatea Nenciuleşti, se află ruinele unei pivniţe construite pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu. Atestată documentar la sfârşitul secolului al XVII-lea, crama este una dintre puţinele surprize pe care ţi le oferă zona.

Mai puţin cunoscută în regiune este tabăra de sculptură de la Năeni, unică în Europa. Pe un deal, copiii au ridicat statui-instrumente muzicale, scări către cer, cochilii, melci, dar şi morminte dacice, sculptate în piatra calcaroasă.

„Când le-am văzut prima dată am crezut că sunt la Stonehenge, în Anglia. Sunt foarte frumoase, iar biserica de aici de pe deal este deosebită”, a spus Marius Untaru, turist  din Dâmboviţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite