Craiova:CSM a respins contestaţiile magistraţilor revocaţi în cazul Gorbunov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, ieri, contestaţiile formulate de judecătorii Constantin Diaconu, fostul preşedinte al Tribunalului Dolj, Dumitru Stanciu, fostul vicepreşedinte la aceeaşi instanţă precum şi pe cea formulată de Aurelia Munteanu, fostul preşedinte al Tribunalului Braşov, împotriva hotărârilor Secţiei pentru Judecători a CSM.

Magistraţii au fost revocaţi din funcţiile de conducere pe care le deţineau la Tribunalul Dolj, respectiv Tribunalul Braşov, pentru deficienţele manageriale constatate cu prilejul controlului efectuat la aceste instanţe în dosarul prin care s-a dispus întreruperea  executării pedepsei condamnatului Serghei Gorbunov.

Miercuri, judecătoarea Maria Nicola de la Tribunalul Dolj a fost exclusă din magistratură pentru scăpările din „Dosarul Gorbunov“. CSM a stabilit că magistratul se face vinovat de neglijenţă şi de nerespectarea repartizării aleatorii a dosarelor.

Procedură

Decizia de excludere din magistratură a judecătoarei Maria Nicola nu este definitivă, ea poate fi contestată la Completul de nouă judecători de la Curtea Supremă. Şi ceilalţi magistraţi pot formula recurs împotriva hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în termen de 15 zile de la pronunţare.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite