Craiova:Bolnavii îşi amanetează aurul pentru mâncare sau medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Nr.1 din Craiova au ajuns, în câteva zile,  la una din casele de amanet aflate în apropierea unităţii medicale

Patronii caselor de amanet din împrejurimile Spitalului Judeţean de Urgenţă Nr. 1 (SJU) Craiova spun că 30% dintre clienţii lor sunt doljeni internaţi în instituţia medicală. „Vin multe femei îmbrăcate în pijamale, în halate, care-şi scot cerceii din urechi, inelele de pe degete, şi le amanetează. Îmi povestesc faptul că n-au bani să-şi cumpere de-ale gurii. Îndeosebi acum, că a venit Postul, când alimentele vegetale sunt chiar mai scumpe...”,  a declarat Ilie Buştean, patronul casei de amanet situată vis a vis de SJU.
Bolnavii spun că încearcă să ţină post, dar că sunt nevoiţi să facă sacrificii pentru asta. „Un Kilogram de banane este 6 lei. Dau pe o banană 1,3 lei. Am rămas fără niciun leu. Ce să fac, să mă împrumut la colegele de cameră? Or avea ele, dar se externează repede şi nu am când să le returnez banii”, ne-a spus Alina S., internată în spital.

Îşi prelungesc contractele

Patronii caselor de amanet mai informează că nu doar mâncarea este cauza pentru care bolnavii îşi amanetează bijuteriile, ci şi medicamentele. „Sunt persoane din spital care îmi povestesc că n-au bani să-şi cumpere medicamentele, şi problema asta nu-i de ieri, de azi. Se plâng că mâncarea din spital nu e îndejuns sau că nu le place. Dacă într-o săptămână avem 30 de clienţi, 10 dintre ei sunt bolnavi internaţi în spital. Cei mai mulţi dintre ei se întorc să-şi recupereze bunurile, dar sunt persoane care îşi prelungesc contractele cu lunile. 5% dintre bolnavi nu se mai întorc după bijuterii”, a mai afirmat Ilie Buştean.

Mai multe amănunte găsiţi în Adevărul de Seară, Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite