Craiova: Încă un proiectil găsit în Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un proiectil rămas încă din perioada celui de-al doilea război mondial a fost găsit de către un localnic din satul Negoieşti, comuna, Melineşti, Dolj. Serviciul de Intervenţii Pirotehnice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a ridicat muniţia şi a depozitat-o.

Proiectilul de 122 de mm a fost găsit în curtea unui fost CAP, într-un depozit de pietriş adus din judeţul Vâlcea. „Probabil când au excavat pietrişul şi l-au transportat până aici, l-au adus cu tot cu proiectil”, a declarat Plt.Adj.Şef George Vîlceleanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Muniţia găsită în ultima perioadă urmează să fie detonată controlat la finele lunii aprilie, la poligonul de la Făcăi, de lângă Craiova.
Reguli elementare
ISU Dolj reaminteşte regulile elementare care trebuiesc respectate, pentru siguranţa proprie, în cazul în care astfel de muniţie este găsită:
-    Nu le atingeţi
-    Nu le loviţi sau mişcaţi
-    Nu le introduceţi în foc
-    Nu încercaţi să demontaţi focoase sau alte elemente componente
-    Nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente
-    Nu ridicaţi, nu transportaţi sau nu introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi
-    În zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri funciare, săpături manuale şi nu aprindeţi focul
-    Interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor în zonă
-    Anunţaţi de urgenţă descoperirea muniţiei neexplodate la 112

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite