Craiova: 12 primării doljene, în pragul falimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 administraţii locale din judeţ au cheltuit deja toţi banii alocaţi prin buget în 2009, a anunţat azi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj Ion Prioteasa.

Autorităţile judeţene susţin că situaţia se explică prin faptul că o parte din primăriile doljene au primit la repartizarea banilor pe 2009, doar 30% din bugetele pe 2008. Potrivit preşedintelui CJ Dolj, gradul scăzut de colectare a taxelor şi impozitelor pe anul trecut a făcut ca anul acesta, formula stabilită de finanţişti pentru alocarea banilor să ducă unele primării „la sapă de lemn”.
„E o situaţie critică, 12 comune vor ajunge la sapă de lemn. Unele dintre comune şi-au cheltuit în primele 3 luni toţi banii pe care îi aveau până la sfârşitul lui 2009. 12 primării au ajuns să primească doar 29% din sumele pe care le-au avut anul trecut pentru că aşa a rezultat prin formula aplicată de finanţişti”, ne-a declarat Prioteasa,care a adăugat că există riscul ca, în cazul în care nu va fi făcută urgent o rectificare bugetară, o parte din aceste primării să intre în incapacitate de plată şi să fie executate de creditori.

Mai multe amănunte miercuri în Adevărul de Seară Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite