Craiova: Nouă poliţişti de la frontiera Bechet, acuzaţi de furt calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cei acuzaţi se află şeful Poliţiei de Frontieră Bechet, Ion Răţoi, şi unul dintre adjuncţii acestuia, Florin Nicula

Trei ofiţeri şi şase subofiţeri, angajaţi ai Serviciului Poliţiei de Frontieră Bechet, din cadrul IJPF Dolj, sunt cercetaţi penal, conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procuror Ionel Grigorie. Aceștia sunt acuzaţi de furt calificat şi participaţie improprie la acţiunea de fals intelectual, după ce la sfârşitul lunii septembrie 2008 au confiscat 600.000 pachete cu ţigări şi ar fi sustras din ele aproape 20.000. Poliţiştii de frontieră au intrat în vizorul ofiţerilor anticorupţie la sfârşitul lunii septembrie 2008, fiind suspectați că au sustras o parte din ţigările de contrabandă confiscate chiar de ei.

Tirurile cu ţigări, descărcate în casa vecinului Vămii Bechet

Ofiţerii DGA au întocmit un dosar de cercetare penală şi au sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Conform rechizitoriului, pe 19 septembrie, ofiţerii DGA Dolj s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în noaptea de 15- 16 septembrie, la Punctul de Frontieră Bechet, au fost depistate de politişti două TIR-uri cu ţigări de contrabandă. Cu ocazia întocmirii actelor de constatare, a fost menţionată doar o parte a produselor, restul de ţigări fiind sustrase de către poliţişti cu ajutorul unor civili, se mai arată în rechizitoriu. Tirurile cu ţigări au fost descărcate la sediul poliţiei de frontieră Bechet şi apoi transferate în casa unei persoane aflate lângă sediul instituţiei, conform ofiţerilor anticorupţie.

Mai multe amănunte în Adevărul de mâine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite