Craiova: A murit pentru un trai mai bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a pus viaţa în slujba copiilor şi a muncit câmpul de când se ştia pentru a le pune o bucată de pâine pe masă. În urmă cu doi ani a hotărât să-şi caute un alt rost pentru ea şi odraslele ei, pentru a le asigura un trai mai bun peste graniţe. Aşa şi-a găsit sfârşitul! Este povestea cutremurătoare a Adrianei Enăşoiu, de 48 de ani, din Segarcea Dolj, care a decedat în urma cutremurului din Italia.

După ce soţul o părăsise încă de când cei trei copii ai săi erau în cărucior, Adriana Enăşoiu s-a zbătut alături de mama sa, Lina, să crească cei doi copii care i-au rămas în grijă. „O viaţă întreagă s-a chinuit, după ce bărbatul ei a lăsat-o cu copii cu tot, rămânând doar unul dintre băieţi în grija lui. O bătea, o chinuia şi stătea beat tot timpul. Ea muncea la câmp şi la primărie de mulţi ani, ca femeie de serviciu, să le pună o bucătură pe masă copiilor şi ceva în picioare. Dar cu trei milioane pe lună şi două guri înfometate, ce să faci?”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, mama victimei.
În urmă cu doi ani de zile, femeia a îndrăznit să spere la ceva mai bun şi a luat drumul pribegiei. A plecat în Italia, unde şi-a găsit de lucru la o bătrână pe care o îngrijea. „Acum s-a dus şi nici nu avem cu ce s-o aducem acasă. Dacă a murit prin străini, măcar s-o îngropăm acasă”, e ultima speranţă a bătrânei mame a victimei.
„Sunt disperat de durere, mi-e rău, nu pot spune nimic nimic acum, nu mai sunt în stare de nimic”, a fost singura declaraţie a fiului victimei, Constantin Cojocaru.
Puteţi citi povestea Adrianei Enăşoiu pe larg în ediţia de miercuri a ziarului Click.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite