Craiova: 10 doljeni din 100 nu au loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 27.500 de doljeni nu au în prezent o slujbă, nivel care nu a mai fost atins în judeţ de şapte ani. Majoritatea celor disponibilizaţi nu primesc niciun fel de sprijin financiar.

Procentul doljenilor care rămân fără serviciu creşte de la lună la lună. Numai în martie, 27.560 figurau în baza de date a Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, adică 9,57% din populaţia activă a judeţului. Cifra este una record pentru Dolj, având în vedere că o rată mare a şomajului s-a înregistrat doar în primele luni ale anului 2002, când procentul şomerilor ajunsese la 10-11%. Cel mai scăzut nivel al şomajului s-a înregistrat în aprilie anul trecut, când doar 4,6% din doljenii care pot munci nu aveau de lucru. Procentul situează Doljul pe locul 3 în topul judeţelor cu cei mai mulţi şomeri, după Vaslui şi Mehedinţi.

Locurile de muncă pentru licenţiaţi, inexistente

Zeci de doljeni bat zilnic drumul până la AJOFM în căutarea unei slujbe, dar nici ofertele pe piaţa locurilor de muncă nu sunt suficiente. Azi-dimineaţă, zeci de doljeni stăteau la coadă la ghişeele AJOFM pentru a-şi viza carnetele de şomaj. Majoritatea oamenilor ne-au spus că nu au găsit nimic pe măsura pregătirii lor şi că speră să fie rechemaţi la lucru după Sărbătoarea Pascală. „Am terminat facultatea anul trecut şi am lucrat câteva luni la o agenţie imobiliară care s-a desfiinţat în toamnă. De atunci caut de lucru şi nu găsesc nimic. Au posturi doar pentru confecţionere, manichiuriste sau strungari, nimic pentru oamenii cu studii superioare. Nu trebuie să trăim şi noi?!“, a spus Alexandra Badea, o tânără care studia de dimineaţă oferta locurilor de muncă.

Mai multe amănunte citiţi azi, în Adevărul de Seară Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite