Craiova: Tot mai mulţi doljeni aleg stilul emo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La saloanele de înfrumuseţare din Craiova ajung săptămânal zeci de clienţi care doresc să se tundă în genul emo Alte modele solicitate de craiovence sunt frizurile franţuzeşti şi bobul, cu părul scurt până la ureche.

Aproximativ 30 de tineri ajung în fiecare săptămână la două dintre saloanele de profil din Craiova, cerând tunsori funky. „Am remarcat această orientare, în ultima perioadă, atât în rândul fetelor, cât şi al băieţilor, până la 24 de ani. Modelul funky se caracterizează prin părul lăsat dezordonat, cu breton lung, aruncat pe ochi. Pare mai nonconformist”, ne-a spus Mădălina Sucea, coafeză.

Vor să se simtă liberi

Mirela Gonea, o altă coafeză din oraş, ne-a povestit că doljenii ţin cu tot dinadinsul să iasă în evidenţă, să atragă privirile celor din jur, să simtă că trăiesc fără limite. „Zilele trecute, o fată s-a plâns că părinţii ei sunt foarte rigizi. De obicei mama o însoţea de fiecare dată la coafor. Din cauza prea multor constrângeri, a plecat pe furiş, într-o dimineaţă, şi m-a rugat să-i creez o imagine extravagantă. Mi-a arătat o fotografie a unui personaj emo. Eu am refuzat-o, o cunoşteam pe mama ei şi nu am vrut să intru în conflict cu aceasta”, ne-a spus Mirela, angajată la un astfel de salon.

S-a săturat să fie strigată „Cuminţica”

Roxana David are 18 ani. Pe 5 mai şi-a serbat majoratul. Dintr-o persoană cu părul lung, tăiat drept, cu breton, Roxana speră să facă o schimbare majoră în aspectul fizic. „Toată lumea mă credea prea liniştită, mi se spunea «Cuminţica», pentru că mă îmbrăcam doar cu fustă până la genunchi, sandăluţe clasice şi cămăşuţe simple. Dintr-o dată mi-am propus să iau atitudine, ca să fiu altfel percepută. Aşa că am aruncat hainele vechi şi am umplut garderoba cu blugi evazaţi, tricouri sport, adidaşi, pantofi cu talpă epa, dar m-am gândit să renunţ şi la păr, pentru un alt stil, atipic. Mi-am făcut programare la sală pentru miercuri, săptămâna viitoare”, ne-a explicat Roxana.

Coafezele ne-au mai informat că doljencele cer în aceeaşi măsură tunsori până la urechi sau umeri, în stilul bob, care evidenţiează un gât frumos. „Unele fete ne zic doar că ar vrea să arate ca Victoria Beckham. Noi le explicăm că nu este posibil acest lucru, pentru că fiecare om este diferit, că are altă conformaţie a feţei. Găsim o soluţie să le împăcăm”, a încheiat Mirela Gonea, coafeză.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite