Craiova: Cu cel mai bun prieten la frizerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Saloanele de frizerie nu mai primesc de mult numai doamne, domnişoare sau domni, ci şi... animale. Dintre animăluţele de companie, cele mai răsfăţate sunt căţeii.

Un astfel de salon am găsit şi la cabinetul veterinar al doctorului veterinar Doru Safta. Alin Dumitrescu, colaborator al cabinetului în materie de înfrumuseţare a micilor prieteni ai omului, a recunoscut că zilnic vin din ce în ce mai mulţi căţei pentru o nouă freză. Mai cochetă sau mai serioasă, mai lungă sau mai scurtă, tunsoarea le scoate din buzunare stăpânilor patrupedelor câteva zeci de lei pentru un look mai atrăgător. Iar cum tot românul ştie că „suferă baba la frumuseţe”, o tunsoare nu e întotdeauna un moment tocmai plăcut pentru micile animale de companie. Unii câini au nevoie chiar de sedare pentru o nouă coafură. Alţii, în schimb, îşi fac chiar prieteni de încredere în frizerii de la saloanele de frumuseţe canină.

„Despre o modă în tunsori nu putem vorbi încă. Putem vorbi de o modă în a tunde căţelul, în schimb. Asta pentru că în România şi mai ales în Craiova, cultura canină este încă în dezvoltare. Dacă până nu cu foarte mulţi ani în urmă se cunoşteau pe meleagurile noastre doar câteva rase de câini, numărul lor a început să crească din ce în ce mai mult”, spune Alin Dumitrescu, hair-styler canin şi patronul singurei  pensiuni pentru căţei din Craiova.

Mai multe amănunte, cât şi sfaturi practice pentru cei mai buni prieteni ai omului puteţi citi în ediţia de duminică a Adevărului de Seară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite