Craiova: Pe bicicletă pentru mediu şi educaţie rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de elevi şi studenţi au mărşăluit pe biciclete pentru mediu şi respectarea regulilor de circulaţie, în această dimineaţă, începând cu ora 10. Acţiunea a fost organizată de două asociaţii, „Amicus” şi „Exploratori pentru viitor”, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, Primăria Craiova, Agenţia pentru Protecţia mediului Dolj şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie.

„Această acţiune este în primul rând un semnal de alarmă pentru autorităţi, care dezvoltă infrstructura, dar nu iau în seamă şi aceşti participanţi la trafic, pistele sau benzile pentru biciclişti lipsind cu desăvârşire”, a declarat Gheorghe Popa, reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj.
Şi reprezentanţii de la Serviciul de Poliţie Rutieră au avut un rol bine stabilit în acţiunea de astăzi. Au împărţit chestionare cu întrebări despre regulile de circulaţie şi au dat premii pentru cei mai buni biciclişti. Turcu Gabriel, Alboteanu Dani şi Gemăneanu Naomi au fost micuţii care au uimit organele de poliţie prin cunoştinţele lor rutiere. „Rolul nostru în acţiunea de astăzi a fost conştientizarea participanţilor despre importanţa respectării normelor rutiere în vigoare şi consecinţele grave pe care le poate avea inconştienţa în trafic”, a declarat Subcomisarul Emil Zuican de la Poliţia Rutieră Craiova.
Poliţiştii au împărţit şi veste reflectorizante şi sticluţe cu apă participanţilor.

Până la Leamna pentru un scop nobil
„Plecarea celor peste 60 de participanţi la marşul ciclist din această dimineaţă a avut loc în Piaţa «Mihai Viteazul» din Craiova şi s-a finalizat în satul Leamna de Jos. Traseul urmat a fost strada A.I.Cuza, Ion Maiorescu, Madona Dudu, Bibescu, Ştirbei Vodă şi drumul judeţean care face legătura cu satul în care s-a încheiat acţiunea”, a mai adăugat Zuican.

„Evenimentul a ajuns la a doua ediţie, iar anul viitor vrem să dăm amploare manifestaţiei. Anul acesta nu am reuşit acest lucru datorită faptului că şcolile se află în vacanţă”, a precizat George Şchiopu, directorul asociaţiei „Exploratori pentru viitor” din Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite