Craiova: A bătut vânt de criză la Târgul Imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 1.000 de craioveni au trecut pragul Târgului Imobiliar Oltenia care şi-a închis aseară porţile. Un singur apartament s-a vândut pe toată perioada evenimentului.

În cele trei zile ale evenimentului, timp în care şapte dezvoltatori şi-au promovat proiectele imobiliare, s-a vândut doar un apartament de două camere cumpărat cu banii jos de un craiovean. Edeca a vândut locuinţa de 70.000 de euro, aflată într-un bloc de la intersecţia străzilor Împăratul Traian şi Înfrăţirii. „ Am vândut un apartament cu banii cash, dar am avut vizionări ale apartamentelor şi pentru alţi craioveni interesaţi”, ne-a spus Flori Tanislăvescu, agent imobiliar în cadrul Edeca. Preţul unui metru pătrat construit de dezvoltator se învârte în jurul cifrei de 1.000 de euro, dar cei care vor să cumpere apartamente de două camere în bloc trebuie să ştie că în preţ nu este inclus locul în parcarea subterană, în valoare de 15.000 de euro.
 
Locuinţele mici, căutate de craioveni

Puţinii craioveni care veniseră ieri la târg ne-au spus că oferta nu este una pe măsura aşteptărilor şi că dezvoltatorii caută să le bage pe gât locuinţe mari, ca să aibă mai mult profit. „Mă interesează o casă pentru o familie de două persoane, nu mai mult. M-am dus pe la toţi şi nu am găsit nicio casă mai micuţă. Vor să îmi vândă locuinţe de 200 de metri pătraţi, dar nu îmi permit şi nu caut aşa ceva”, ne-a explicat craioveanul Virgil Popescu.

Dezvoltator: Nu mai scad preţurile!

Antreprenorii prezenţi la târg au pus reticenţa craiovenilor pe seama crizei financiare şi a condiţiilor restrictive impuse de bănci la creditul ipotecar. „Oamenii care au trecut pe la standul nostru ne-au spus că, deşi la televizor se tot anunţă că se relaxează creditele, lucrurile nu s-au schimbat şi nu pot lua împrumuturi”, ne-a declarat Daniel Coman, director de dezvoltare la Hob Holding. Sunt şi dezvoltatori care susţin că nu vor mai lăsa din preţ, chiar dacă asta înseamnă falimentul. „Două persoane care m-au întrebat de preţ au spus că e prea mare, în condiţiile în care e vorba de locuinţe finisate. Păi, la 560 de euro vi se pare mult? Mi-au spus că mai aşteaptă, că o să le mai scad. Ei bine, nu le mai scad deloc, chit că îmi ia banca toate casele!”, ne-a spus Cătălin Bănică, reprezentantul unei societăţii care dezvoltă complexul Dobrogea.

Numărul vizitatorilor, sub aşteptări

Nici organizatorii târgului nu s-au declarat prea optimişti la finalul manifestării. Cristian Clenciu, patronul agenţiei imobiliare CDC Imobiliare şi vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare ne-a spus că interesul craiovenilor pentru eveniment a fost mic: „E adevărat că numărul vizitatorilor a fost sub aşteptărilor noastre, dar cei care au venit, chiar au fost interesaţi de achiziţia unei locuinţe, nu au fost doar excursionişti. Fiecare dezvoltator a rămas în urma acestui târg cu cel puţin 40-50 de contacte, oameni pe care va trebui să îi sune în perioada următoare, pentru a le prezenta oferta mai pe larg”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite