Un director şantajist pune statul la plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Cotigă este membru PNL
Silviu Cotigă este membru PNL

Fostul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, Silviu Cotigă (PNL), a dat Ministerul Muncii în judecată imediat după ce a fost eliberat din funcţie printr-o ordonanţă de guvern, în mai 2009.

Cotigă fusese anterior suspendat de drept, fiind trimis în judecată de DNA pentru şantaj. Fostul şef al ITM este acuzat că ar fi încercat să-l determine pe patronul unui service auto din Bănie să „uite" de o datorie pe care firma soţiei sale, Mihaela Cotigă, o avea la societate. Cotigă i-a trimis pe cap afaceristului doi inspectori de muncă. Aceştia au depus ulterior mărturie împotriva sa. De altfel, Cotigă a fost condamnat anul trecut de magistraţii Judecătoriei Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

35.000 de lei, salarii restante

Funcţionarul nu s-a lăsat şi a deschis nenumărate procese prin care cerea să fie reinstalat în fotoliul de inspector-şef şi să i se dea drepturile salariale. De fiecare dată, Cotigă a invocat faptul că nu-şi poate întreţine familia, deşi soţia sa este director al Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj, iar numele său figurează pe statele de plată ale unor firme de formare profesională. Judecătorii s-au lăsat însă înduplecaţi de rugăminţile lui Cotigă şi au decis în două rânduri suspendarea hotărârii prin care funcţionarul era suspendat.

În iunie 2010, în aceeaşi zi în care Cotigă era repus în funcţie de magistraţi, ministrul Muncii semna un ordin prin care Cotigă era din nou suspendat. Speculând faptul că ordonanţa prin care a fost demis în 2009 a fost declarată neconstituţională, Cotigă a mers din nou în sala de judecată şi a avut câştig de cauză. În luna mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să-i acorde 35.000 de lei, drepturile salariale din perioada cât a fost suspendat. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite