Ucigaşul cu Ferrari, patru ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cocoană, la ieşirea din sala de judeată
Adrian Cocoană, la ieşirea din sala de judeată

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat ieri, prin sentinţă definitivă, la patru ani de închisoare cu executare pe Adrian Cocoană, medicul acuzat de ucidere din culpă după ce a intrat cu Ferrariul pe trotuar şi a ucis un tânăr nevinovat.

În primă instanţă, Judecătoria Craiova a dispus o condamnare de patru ani cu executare şi plata unor daune morale de trei milioane de lei. În apelul de la Tribunalul Dolj, condamnarea a fost menţinută, dar a fost diminuat cuantumul despăgubirilor, de la trei la două milioane de lei.

La recursul de la Curtea de Apel Craiova, Cocoană a cerut casarea sentinţelor şi rejudecarea cazului. Magistraţii au respins însă cererea şi au menţinut deciziile de condamnare. „Cu mult efort, după mulţi ani de muncă şi arestarea unui judecător pe care Cocoană l-a cumpărat, s-a obţinut condamnarea. Este o premieră pentru că până acum în astfel de cazuri se dădeau pedepse cu suspendare. Este un vot de blam cu avertisment pentru derbedei", a spus avocatul Florin Kovacs, care a reprezentat-o în instanţă pe Aurelia Grămescu, mama victimei lui Cocoană.

Aurelia Grămescu susţine că decizia este de bun-simţ, dar şi-ar fi dorit o condamnare mai mare. Accidentul provocat de Cocoană a avut loc în august 2008. Acesta a fost arestat pentru câteva luni, iar după emiterea ultimei sentinţe, Cocoană are 24 de ore să se predea la poliţie pentru executarea mandatului de arestare. „O să se prezinte de bunăvoie. Are termen până mâine (n.r. - azi), la ora 12.00", a spus avocatul lui Cocoană, Marin Bîlc.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite