Craiova: Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Craiova
Craiova: Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Craiova

Bucurie mare de ziua copiilor pentru micuţii de toate vârstele care au vizitat astăzi sediul Jandarmeriei Dolj. Cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” (GJM) Craiova a pregătit o serie de demonstraţii pentru cei mici.

Luptele corp la corp, demonstraţiile de alpinism cu folosirea armamentului din dotare sau spargerea obiectelor dure cu mâna sau piciorul executate de specialiştii Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova i-au fascinat pe sutele de copii care au vizitat astăzi Jandarmeria.

„Mi-au plăcut costumele speciale dar şi luptele. Eu vreau să mă fac astronaut când voi fi mare, aşa că e bine să ştiu să şi lupt, zic eu”, spune Ovidiu Manea (7 ani). Robert Vânturiş (8 ani) a rămas impresionat de casca cu vizor a jandarmilor, care îi cădea cam greu pe cap. „Chiar dacă e mare şi grea casca, îmi place. Oricum, mie îmi plac sporturile extreme, dar nu vreau să mă fac poliţist. Tata spune că ajunge un poliţist în familie, nu mai e nevoie de încă unul. Aşa că mai bine mă fac pilor de curse”, a recunoscut micuţul căruia de abia i se mai vedeau ochii de sub casca de jandarm.

Punctul principal de atracţie de la evenimentul organizat la Jandarmerie au fost luptele corp la corp, executate de specialişti în arte marţiale ai Grupării de Jandarmi Mobilă. „Demonstraţia a fost efectuată de instructori de arte marţiale ai GJM Craiova, specializaţi în China”, a punctat maiorul Laurenţiu Vânturiş.
După spectatcolul demonstraţiilor de arte marţiale, sutele de copii care au vizitat Jandarmeria Craiova au putut să se plimbe cu maşinile din dotarea instituţiei.

Ziua Porţilor Deschise a fost doar una dintre acţiunile instituţiei desfăşurate cu ocazia Zilei Copilului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite