Craiova: Zece mii de oameni la Sărbătoarea Bujorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atmosfera din Pădurea Bujor de la Pleniţa a adunat suflete din toate colţurile ţării. „Bujorii au înflorit pentru tine!” Aşa au fost întâmpinaţi oameni din toate colţurile ţării în rezervaţia de bujor românesc de la Pleniţa, la Sărbătoarea Bujorului.

Cântec şi voie bună au umplut astăzi poieniţa din rezervaţia de bujor românesc de la Pleniţa, singura zonă în afară de Galaţi unde se poate găsi această specie de floare. Atâţia ani au trecut de când se organizează, încât au şi pierdut numărul ediţiilor sărbătorii bujorului, a recunoscut astăzi Puiu Calafeteanu, primarul comunei Pleniţa. „În anul 1970 a fost organizat acest eveniment pentru prima dată în istoria comunei. De atunci, cu câteva mici excepţii, aproape zece mii de oameni au umplut poieniţa de aici din rezervaţie în fiecare an. Grătarele au sfârâit în ritmuri populare, pe sufletul oamenilor veniţi atât din colţurile Olteniei, cât şi din restul ţării, la fiecare ediţie”, a precizat edilul şef al Pleniţei. 

Oamenii veniţi astăzi la Pleniţa care nu mai vizitaseră minunăţia de rezervaţie au rămas uimiţi de covorul roşu care îi aştepta la intrare în Pădurea Bujorul. „E o minunăţie aici. Venim în fiecare an cu neamurile, cu prietenii, chiar dacă noi suntem din Carpen, nu din Pleniţa.În afară de aceste eveniment, nu prea avem parte de altele de acest gen. De aceea ne bucurăm în fiecare an când se organizează, e relaxarea noastră aici. Iar organizarea este impecabilă”, spune Ion Vasile. „Pentru noi e atât de frumos aici! Pe lângă peisajul minunat de care avem parte, soliştii pe care îi ascultăm ne mai alină sufletul încărcat de grijile zilnice. Mi-aş dori totuşi să avem mai mulţi cântăreţi invitaţi, poate şi solişti consacraţi”, a recunoscut Elena Vasilca.

Alţii, veniţi din alte colţuri ale Olteniei, au recunoscut că au venit astăzi special pentru Sărbătoarea Bujorului. „Noi suntem din Hunedoara şi este abia a doua ediţie la care venim, după ce am rămas impresionaţi de prima la care am ajuns dintr-o întâmplare, anul trecut. Am ieşit la pensie şi ne mai bucurp sufletul astfel de evenimente”, spune Florea Şoacă.
Nici autorităţile Doljului nu au lipsit de la eveniment. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, prefectul judeţului, Florin Stancu dar şi alte nume politice precum Norica Nicolai şi Marian Jean Marinescu au gustat alături de pleniţeni din carnea de pe grătarele încinse în rezervaţia bujorului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite