Craiova: Zaibărul lui nea Mărin a fost adus la Salonul de Turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La târg sunt puţine pachetele turistice pentru destinaţii din Oltenia. Doljenii fac reclamă „produselor“ locale: zaibărul de Băileşti, mănăstirile din nordul regiunii şi peisajele care îţi taie răsuflarea la Cazane.

Craiovenii care au avut drum zilele acestea prin centrul oraşului au avut ce admira la Salonul Regional de Turism „Oltenia Travel and Business“ desfăşurat pe esplanada Teatrului Naţional Marin Sorescu. Unul dintre cele mai apreciate standuri a fost cel al Primăriei Băileşti, care a adus în atenţia craiovenilor „brandurile“ zonei: zaibărul roşu ca focul, musai degustat cu mămăliguţă şi brânză proaspătă de vaci,  paporniţa cu praz şi pe Amza Pellea. Totul asezonat cu bancurile cu olteni spuse de reprezentanţii primăriei. Oamenii cu care am stat de vorbă ne-au spus că oltenii ar trebui să ia aminte de la străini pentru a-şi face reclamă produselor locale. „Mi se pare interesantă ideea asta, să promovăm Băileştiul. Cred că tot românul, mai tânăr sau mai bătrân a auzit de nea Mărin şi merită să ne facem mai multă publicitate. Ar trebui să facem şi noi ca străinii, care găsesc trei pietre vechi pe câmp şi apoi fac o adevărată industrie din vizitarea lor“, ne-a spus Maria Bindea, o craioveancă pe care am găsit-o azi la târg.

Turiştii vin în Dolj pentru tricouri

Tehnicile de promovare a turismului par să fi ajuns mai repede la Primăria Băileşti decât la Consiliul Judeţean Dolj. Întrebată de ce ar trebui să vină un turist în judeţul pe care îl reprezintă, doamna de la stand ne-a spus că ne oferă un tricou. Tot la standul Doljului, vizitatorii târgului au putut admira noua monografie a judeţului prin folia de celofan cu care volumul era strâns.
În schimb, la standul mehedinţean, cei cinci reprezentanţi ai Direcţiei de Dezvoltare Regională au oferit celor interesaţi informaţii despre posibilităţi de cazare pe Clisura Dunării şi despre mănăstirile şi muzeele din judeţ.


Oferte speciale în Grecia

Oltenii care vor să meargă în vacanţă în Oltenia nu găsesc însă prea multe oferte. Deşi salonul organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Oltenia s-a vrut a fi un promotor al turismului în regiune, cele trei agenţii de turism prezente la târg au venit la standuri cu oferte speciale de vacanţă în Grecia, Turcia şi Bulgaria. „Avem o promoţie pentru cei care pleacă în Rhodos. Dacă plăteşte o persoană, cealaltă merge gratis, plătind doar taxele de aeroport“, ne-a spus Nuţi Nicola, reprezentanta agenţiei Mapamond. Craiovenii care doresc să ajungă la Salonul de Turism de pe esplanada Teatrului Naţional mai au timp până astăzi la ora 18.00, când târgul îşi va închide porţile.

Spune dacă ţi-ai petrece vacanţa în Oltenia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite