Craiova: Voluntarii de la Crucea Roşie au dat lecţii de prim ajutor doljenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şcolari şi elevi din Craiova au mărşăluit prin centrul oraşului împreună cu voluntarii Filialei Dolj a Crucii Roşii, pentru umanitate. Ei au lansat un apel către oameni să li se alăture în acţiunile de sprijinire a tuturor celor aflaţi în dificultate.

Un cort de prim ajutor a fost amplasat în Piaţa Mihai Viteazul, unde mediciniştii au măsurat tensiunea arterială a trecătorilor curioşi să afle cum stau cu sănătatea. Sanitarii pricepuţi au făcut o demonstraţie de resuscitare, iar micuţii au împărţit broşuri despre Crucea Roşie şi Semiluna Roşie, sărbătorite astăzi în lumea întreagă. „Vrem să avem aproape de noi cât mai mulţi oameni cu suflet mare, care sunt gata oricând  să sară în sprijinul aproapelui lovit de soartă. Suntem aici şi pentru a-i face să înţeleagă importanţa cunoaşterii unor minime reguli de prim ajutor, pe care este bine să le ştim fiecare dintre noi”, a declarat Maria Vintilă, directorul  Filialei doljene a Crucii Roşii.

La acţiune au participat elevii de la Scoala Generală numărul 37 "Mihai Eminescu". „Îmi place ideea de a putea da o mână de ajutor oamenilor, trebuie să ştie că pentru a avea o viaţă mai bună depinde doar de noi“, ne-a declarat Alexandru Mitrache, elev în clasa a doua la Şcoala 37.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite