Craiova: Veteranii au fost sărbătoriţi în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, veteranii de război au participat în Piaţa Mihai Viteazul din Bănie la ceremonia prin care a fost marcată Ziua Naţională a Veteranilor de Război.

Bătrânii şi-au amintit de camarazii pierduţi în război pe fronturi aflate la mii de kilometri depărtare. „Au lăsat în urmă tot ce aveau mai scump pe lume şi au pus la dispoziţia ţării tinereţea, idealurile, sănătate, sângele şi, mai presus de toate, viaţa lor”, a  spus lt.col. în retragere Gheorghe Georgescu în discursul ţinut în faţa oficialităţilor din Bănie şi a câtorva zeci de craioveni care au asistat la eveniment.

În debutul ceremoniei, a fost oficiată slujba de pomenire a celor care s-au jertfit pentru ţară în momente grele ale istoriei. Apoi, au rostit pe rând discursuri comandantul Garnizoanei Craiova, generalul de brigadă Gheorghe Simina, primarul Antonie Solomon, prefectul Florin Stancu şi preşedintele Consiliului Judeţean Ion Prioteasa. Momentul a fost urmat de depunerea coroanelor la statuia lui Mihai Viteazul şi de defilarea Gărzii de Onoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite