Craiova: Târgoveţii de la marginea drumului vor fi taxaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile vor să impună o serie de taxe comercianţilor care îşi întind tarabele de-a lungul străzilor. Ţăranii se revoltă şi spun că o să-şi vândă roşiile şi castraveţii en-gros sau doar în pieţe, dacă măsura va fi aplicată.

Compania de Drumuri va efectua o serie de controale negustorilor care îşi expun marfa chiar la marginea carosabilului, după care le va percepe impozite. Vânzătorii ambulanţi, cei mai mulţi ţărani, susţin că nu-şi permit ca banii câştigaţi de pe roşii să-i dea statului. Maria Gâju, de 58 de ani, din satul Bădoşi, comuna Bratovăeşti, îşi scosese răsadurile de castraveţi, în această dimineaţă, sub nucul de la poartă. Suspină la fiecare cinci secunde. Ne spune şi motivul supărării: de trei zile, de când i s-au înălţat legumele, pentru vânzare, nu a avut niciun client.

"O să mâncăm frunze din pom!"

Mi s-a dus tinereţea de la muncă. Ce vor să ne facă cei de la putere? Să ne ia sufletul? Murim dacă ne mai bagă pe gât atâtea taxe! O să mâncăm frunze din pom! Cultivăm roşii, castraveţi, varză de primăvară, ţucără pe araci, dar nu ne îmbogăţim. Abia de reuşim să facem nişte bani, ca să avem ce băga în stomac!”, ne spune Maria.

Aflaţi din Adevărul de Seară de marţi, din Craiova, ce idee i-a venit negustoarei ca să scape de taxe, dar să îşi vândă toate răsadurile.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite