Craiova: “Stigmatul Războiului”, lansat în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Galeria Jandarmeriei Craiova, în prezenţa unui public numeros, a avut loc în această după amiază, lansarea cărţii “Stigmatul războiului”.  Autorii, lt.col.dr. Constantin Florea, adjunctul comandantului Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi generalii Corneliu Sîrbu, respectiv Lucian Stăncilă, de la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" Bucureşti, au încercat să abordeze problematica războiului dintr-o altă

Ei oferă o abordare filozofică, încercând să răspundă ştiinţific la întrebarea: Este războiul un stigmat al omenirii? “Titlul Stigmatul Războiului nu este întâmplător. El reflectă pecetea pe care o lasă ororile războiului pe chipul omenirii de mii de ani ca un blestem ancestral, în ciuda eforturilor şi declaraţiilor uneori sincere, dar de cele mai multe ori ipocrite, ale conducătorilor politici despre nevoia unei armonii universale, a unei lumi drepte şi echitabile. Dacă ar exista măcar o rază de speranţă că războiul va dispărea, asemenea demersuri probabil că nu şi-ar mai avea rostul, dar atâta timp cât violenţa este privită ca un “dat” vor exista şi suficiente elemente generatoare de conflicte între indivizi, grupuri sociale sau naţiuni întregi”, arată autorii.
“Este o carte de referinţă, în care găseşti momente cruciale din istoria lumii explicate ştiinţific. Autorii nu privesc războiul ca pe o fatalitate.  Un volum ce merită să fie citit cu multă atenţie”, ne-a declarat scriitorul Tudor Nedelcea de la  Institutul de Cercetări Socio-Umane “C. S. Nicolaescu-Plopşor”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite