Craiova: La Spitalul Judeţean bolnavii se împiedică de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii de la Spitalul Nr. 1 din Bănie se plâng că nu pot să ia o gură de aer în curtea unităţii, că patrupedele se reped la ei. În timp ce unii medici îi ignoră, cei mai mulţi recunosc faptul că haitele de maidanezi reprezintă un adevărat pericol.

În această dimineaţă, la ora 9.00, în spatele Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova se aflau mai mulţi câini decât oameni. La o numărătoare fugară, puteai spune că numărul lor ajunge la peste douăzeci.


„Pe la spălătorie este jalnic”


„Ca la noi la nimeni. Doamnă, dacă veniţi seara pe aici, riscaţi să rămâneţi fără picioare. Pe la spălătorie este jalnic. Dacă eşti bătrân, nu mori de boală, ci de frică”, ne-a spus Ion Mitroi, un doljean care a venit în această dimineaţă la SJU să-şi viziteze vărul internat la Clinica de Chirurgie Plastică.
Cei mai mulţi dintre bolnavi s-au obişnuit ca patrupedele să schiaune, în timp ce ei îşi mănâncă sandwich-ul. „Eu, dacă mă răstesc şi arunc un bolovan spre câini, o iau din loc. Dar vârstnicii care abia pot să-şi care ciomagul mai au putere să se mai aplece şi să ridice vreo piatră? Mai degrabă crapă de spaimă”, este de părere Cosmin Crăiţa, pacient.
Pe de altă parte, mai mulţi medici susţin că ograda spitalului e curată ca lacrima. „Care câini, doamnă? Vedeţi dumneavoastră vreunul? Prin faţa Urgenţelor nu ştiu să fie... ”, este de părere dr. Alina Lazăr, din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe (UPU). Alte cadre medicale recunosc însă că se pot trezi în orice moment cu colţii patrupedelor înfipţi în picioare. „Câinii sunt primejdioşi şi pentru doctori. În urmă cu câteva zile priveam consternată pe fereastră, când am dat cu privirea de o bătrânică ce era să fie atacată. Săraca femeie, n-avea nicio putere să se apere!”, ne-a spus dr. Daniela Popescu, din cadrul Clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice de la SJU.
Pe când reprezentanţii serviciilor de salubritate afirmă că gardul de la spital este de vină pentru toate aceste probleme, medici de la SJU nu mai ştiu ce să creadă. „La fiecare trei zile angajaţii noştri ridică aproximativ şase câini, dar nu se poate rezolva situaţia până ce unitatea nu este bine îngrădită”, a declarat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate din Craiova.


Aceeaşi maidanezi se întorc de fiecare dată la spital


Conducerea unităţii medicale susţine că spitalul nu poate fi împrejmuit în totalitate, fără să fie lăsate câteva spaţii, cu bariere, pe unde să poată trece maşinile salariaţilor şi ambulanţele. „Într-adevăr, câinii sunt luaţi frecvent de aici, însă nu ştim cum se face că aceleaşi animale apar tot timpul”, ne-a explicat dr. Bogdan Fănuţă, directorul medical de la SJU.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite