Craiova: Sorin Leoveanu, premiat de UNITER

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul craiovean Sorin Leoveanu se numără printre merituoşii câştigători ai premiilor UNITER de anul acesta.

La Gala celei de-a XVII-a ediţii a prestigioasei manifestări teatrale, Sorin Leoveanu a fost distins aseară cu premiul pentru cel mai bun rol secundar, pe anul 2008, într-un spectacol al Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Bănie. Leoveanu a fost premiat pentru rolul Lucio, în spectacolul „Măsură pentru măsură“, de W. Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete.

Actorul craiovean a mai fost premiat de UNITER, pe anul 2006, tot pentru rol secundar (Anchetatorul, în spectacolul „Crimă şi pedeapsă“, de F. M. Dostoievski, regia Yuriy Kordonsky, Teatrul Bulandra).

Născut pe 5 decembrie 1974, la Craiova, Sorin Leoveanu a absolvit în 1998 Academia de Artă Teatrală Târgu-Mureş, secţia Actorie, în 2003 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale“ Bucureşti, Studii Aprofundate Actorie, iar în 2008 a obţinut doctoratul în Arta Actorului. Din 1999 este actor al Naţionalului craiovean.

Leoveanu a interpretat până în prezent peste 20 de roluri importante din dramaturgia românească şi universală, între care se remarcă Iason, Lopahin, Petrucchio, Hlestakov, Beppo, Leonce, dar a strălucit şi în Hamlet, sub îndrumarea regizorului Vlad Mugur, la Teatrul Naţional din Cluj. Pentru acest din urmă rol, ca şi pentru rolul Hlestakov, a primit în 2001 Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, secţia română, iar în 2002, Premiul Ministerului Culturii pentru tineri artişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite