Craiova: Scorpionii au serbat Ziua Forţelor Terestre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea a fost marcată cu fast de Scorpionii Negri şi Roşii din Irak şi Craiova. Sute de ostaşi au prezentat armele din dotare şi au efectuat exerciţii de securizare a zonelor. În Irak s-a ţinut un moment de reculegere pentru militarii români căzuţi la datorie.

Militarii de la Brigada 2 Infanterie "Rovine",  aflaţi în misiunea “Iraqi Sunset-2009”au petrecut Ziua Sfântului Mare Muceni Gheorghe în Câmp Dracula din Tallil, Irak. Ostaşii au ţinut un moment de reculegere în memoria militarilor români căzuţi la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan, după care au participat un ceremonial religios. La finalul ceremonialului, locotenentul colonel Gabriel Toma a oferit diploma celor mai buni ostaşi din cadrul detaşamentului. 

„Ca urmare a străduinţei lor, militarii noştri au fost apreciaţi permanent de înalte oficialităţi civile şi militare străine pentru buna pregătire profesională cu prilejul participării la operaţii multinaţionale, contribuind la promovarea imaginii pozitive a Armatei României, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional”, este mesajul Şefului Statului Major al al Forţelor Terestre, citit în Irak de către un reprezentant al scorpionilor. 

Acţiuni demonstrative, la Poligonul "Obedeanu"

O serie de exerciţii militare demonstrative şi prezentări de tehnică şi armament au avut loc la Poligonul „Obedeanu”. Autorităţile Băniei au ţinut să le fie alături astăzi cadrelor militare, iar printre acestea s-a numărat şi prefectul Doljului, Florin Stancu. Programul manifestărilor prin care Brigada Infaterie 2 „Rovine” marchează „Ziua Forţelor Terestre” se va încheia sâmbătă printr-o acţiune de ecologizare în parcul Romanescu. "23 aprilie coincide cu sărbătoarea Marelui Mucenic Gheorghe, un motiv în plus să ne adunăm şi să marcăm această zi. După atâtea acţiuni „de luptă”, drapelul alb al păcii este arborat sâmbătă, 25 aprilie, în Parcul Romanescu, în cadrul unei activităţi de ecologizare, la care participă „scorpioni” de toate culorile", a declarat lt. Teodora Mazere, purtătorul de cuvânt al brigăzii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite