Craiova: Scorpionii Roşii din Irak au dat şeicului ulei şi zahăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul Contingentului Naţional din Irak a fost ieri gazda unui important lider local din apropierea localităţii Tallil, şeicul Uday Abber.

Şeful Scorpionilor Roşii, locotenent colonelul Gabriel Toma, a oferit şeicului Uday Abber aproximativ 500 Kilograme de produse din România cum ar fi : orez, ulei, făină, mălai şi zahăr.

Şeicul irakian a ţinut să mulţumească pentru eforturile ostaşilor craioveni din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roşii” în realizarea unui climat de stabilitate în regiune, şi pentru alte acţiuni, cum ar fi: modernizarea şcolii din localitatea Ur pentru micuţii irakieni, reabilitarea de pompe de extragere şi purificare a apei, precum şi finalizarea construcţiei unei clinicii veterinare din localitatea Al Saydee.


L-a asigurat pe şeic de seriozitatea Scorpionilor

 Locotenent colonelul Gabriel TOMA a menţionat oaspetelui său că militarii români din cadrul contingentului pe care îl conduce nu au făcut decât să îşi îndeplinească misiunile pentru care s-au pregătit, în conformitate cu Memorandumul bilateral semnat la începutul acestui an între guvernele Republicii Irak şi România. Locotenentul i-a mai spus şeicului că doljenii vro acţiona în continuare  pentru menţinerea unui climat stabil în regiune, obiectiv realizat prin instruirea militarilor irakieni din cadrul Forţelor de Securitate Irakiene de către militarii craioveni.
Şeicul irakian a mulţumit pentru gestul Scorpionilor Roşii şi i-a asigurat pe aceştia de toată consideraţia lui, cât şi a populaţiei locale pe care o reprezintă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite