Craiova: Şcolarii au alergat, ca oltenii să renunţe la fumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 6000 de elevi din Craiova au mărşăluit astăzi, începând cu ora 11.00, împortiva alcoolului, fumatului, consumului de droguri şi violenţei. “Crosul Sănătăţii”, organizat cu ocazia Zilei Europei, a fost coordonat de Asociaţia “Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III” şi a avut două trasee: Universitate - Primărie şi Mc Donald’s - Primărie.

Participanţii, fete şi băieţi, au purtat tricouri cu mesaje prin care au îndemnat oamenii să renunţe la aceste vicii.  „Suntem convinşi că aceste acţiuni au o influenţă asupra oamenilor, pentru că elevii, adunaţi la cros, chiar cred că viciile pot fi învinse, dacă există voinţă. Trebuie ca cineva să se implice, iar copiii au un impact puternic asupra persoanelor mature, dependente de ţigări sau alcool”, a declarat Ion Mândruţ, profesor de sport la Liceul Energetic din Craiova.

Au alergat peste un Kilometru

Şcolarii din clasele V-VIII au alergat aproape 300 de metri, între Universitate şi Primărie, în timp ce liceeni au parcurs în jur de 1500 metri, între Mc Donald’s şi Primărie. Timp de două ore, circulaţia maşinilor a fost interzisă pe traseele unde s-a desfăşurat marşul, în timp ce mai mulţi poliţişti au asigurat ordinea. Manifestarea a avut loc în acelaşi timp în oraşele Filiaşi, Calafat, Segarcea şi Bechet.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite