Craiova: Gane se ocupă temporar de pregătire. Revine Urbano Lega (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remiza cu Gloria Buzău i-a fost fatală antrenorului Nicolo Napoli, care a fost suspendat din funcţie Mititelu urmează să decidă pe cine va numi ca interimar, sfătuindu-se în acest sens cu Ovidiu Stângă şi Ilie Balaci. Până atunci, de luni va reveni la echipă Urbano Lega, preparatorul italian la care Napoli renunţase în iarnă.

Adrian Mititelu l-a chemat în această după-amiază pe Jerry Gane pentru a-l anunţa că el se va ocupa de pregătirea echipei în următoarele zile. Patronul Ştiinţei nu a anunţat momentan cine va asigura interimatul după demiterea lui Nicolo Napoli.

Preşedintele CA al Universităţii Craiova i-a chemat pe cei Balaci şi Stângă la o discuţie privată, dar numai unul ar putea prelua destinele echipei până la finalul sezonului. Favorit pare a fi actualul managerul tehnic Ovidiu Stângă, cel care a mai pregătit Ştiinţa în două rânduri. Până când va fi numit antrenorul interimar, la echipă va reveni preparatorul fizic italian Urbano Lega.
Acesta fusese îndepărtat în iarnă la solicitarea lui Napoli, el aducându-i în schimb pe Donato Quinto şi Luigi Busolin. Mititelu l-a convins azi pe Lega să se întoarcă la Universitatea, având şi acceptul jucătorilor, care s-au declarat mereu încântaţi de modalităţile de pregătire folosite de „veteranul“ italian. Asta şi după ce Mititelu a fost total nemulţumit de pregătirea fizică făcută de cei doi.

Balaci nu are de gând să fie antrenor

Ilie Balaci, managerul general al echipei, este o variantă la care Mititelu se gândeşte, dar care are sorţi mai puţini de izbândă. „Nu ştiu dacă Balaci s-ar băga la o astfel de muncă. Trebuie să recunoaştem că avem probleme grave, iar lui Ilie îi place să pornească de la zero", a admis aseară Mititelu. „Nu ştiu nimic despre această variantă. Sunt răcit şi vreau să scap cât mai repede de răceală. Nu ştiu cine ar putea fi intermar“, a declarat Ilie Balaci. „Mititelu nu mi-ar propune aşa ceva din bun simţ. Cât să fiu antrenor, trei etape? Nu am discutat nici măcar să preiau Craiova din sezonul viitor“, a adăugat Balaci.

Napoli, luat prin surprindere

Antrenorul Nicolo Napoli a aflat despre decizia patronului la conferinţa de presă. „Nu ştiu nimic, acum aud. Dar preşedintele este cel care decide, eu nu pot comenta. Eu mă gândesc la meciurile următoare şi la obiectiv, care încă poate fi îndeplinit. Las oricum echipa pe locul cinci“, a afirmat italianul.

„Nu doar rezultatul meciului cu Buzău a contat la demiterea lui Napoli. Este un gînd mai vechi al meu, după ce s-au petrecut mai multe lucruri cu care nu sunt de acord. Sunt probleme grave la echipei, de care nu s-a ştiut până acum. Este foarte greu cînd te desparţi de un prieten cu care ai colaborat un an şi jumătat“, a spus aseară finanţatorul Adrian Mititelu. Acesta a precizat că a lua această decizie pentru a nu comprimite obiectivul şi „munca unui ciclu de patru ani“.

Aflaţi cum s-a ajuns la această situaţie în Adevărul de mâine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite