Craiova: Reţea de falsificatori de carduri, anihilată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup infracţional organizat care comitea infracţiuni folosind carduri clonate a fost identificat şi anihilat de poliţiştii din Filiaşi împreună cu ofiţeri ai BCCO Craiova.

Grupul format din patru persoane intenţiona să sustragă ilegal bani din mai multe bancomate de pe raza oraşului Filiaşi, spun poliţiştii. În noaptea de marţi spre miercuri, lucrătorii Poliţiei oraşului Filiaşi au depistat la un ATM un tânăr ce retrăgea continuu numerar folosind un card bancar. Fiind legitimat, s-a stabilit că acesta se numeşte Adi Florescu (23ani) din Craiova. La verificarea cardului s-a constatat că acesta era contrafăcut. Verificând împrejurimile, poliţiştii au depistat că în apropierea bancomatului se afla staţionat un autoturism în care erau trei persoane suspecte.

„Au fost sesizaţi lucrătorii BCCO Craiova care au preluat cercetările, iar cu ocazia  percheziţiei autoturismului au găsit şi ridicat în vederea cercetărilor 29 carduri blank contrafăcute”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Florentina Popescu. 

Procedând la legitimarea pasagerilor autoturismului poliţiştii au stabilit că aceştia se numesc: Petrişor Băscrăcea (20 ani) Vanesa Holinski , 21 ani, şi Cristina Cîmpeanu, 20 ani, toţi din Craiova. Întrucât existau date conform cărora aceştia făceau parte dintr-un grup infracţional organizat au fost efectuate simultan 6 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate în vederea cercetărilor 3 unităţi centrale de calculator, 2 HDD- uri şi mai multe înscrisuri.
 
Mandate de arestare pentru doi membrii ai reţelei

Magistraţii Tribunalului Dolj  au emis, joi după amiază, mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pe numele lui Adi Florescu şi Petrişor Băscrăcea.  Totodată, instanţa a dispus faţa de o altă membră a grupului infracţional, Mariana  Băleanu, 54 ani, din Craiova, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, stabilindu-se că aceasta a pus la dispoziţia grupului infracţional cardurile contrafăcute.

„În sarcina învinuiţilor a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, a mai adăugat Florentina Popescu. Cercetările continuă în vederea identificării şi tragerii la răspunderea penală a tuturor membrilor grupului infracţional organizat şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tun de 200 de mii euro din conturile europenilor
O altă reţea de carderi a fost destructurată în urmă cu câteva zile de poliţiştii BCCOA Craiova. Aceştia au clonat sute de carduri ale unor cetăţeni din UE. Cu banii furaţi, peste 200.000 de euro, hoţii şi-au cumpărat maşini de lux şi imobile. Doi dintre membrii grupului infracţional  au fost arestaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite