Craiova: Proiectele metropolei, în dezbatere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană au fost dezbătute azi în Sala Mare a Primăriei de reprezentanţi ai societăţii civile şi ai instituţiilor implicate.

Reprezentanţii comunelor membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană” se tem că în cadrul PIDU vor fi marginalizaţi la accesarea fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional. Atât primarul comunei Breasta, Marin Marcu cât şi cel din Mischii, Gheorghe Popa au declarat că trebuie să beneficieze minim de finanţarea unui proiect de infrastructură. În acest moment, Zona Metropolitană Craiova are opt comune membre.

Studenţii vor piste pentru biciclişti

Directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia Marilena Bogheanu a precizat că există posibilitatea ca proiectele depuse de localităţile rurale afiliate Zonei Metropolitane să fie finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. O altă sugestie dată de participanţii la dezbatere a fost aceea de includere în PIDU a unui proiect care să vizeze dezvoltarea transportului pe bicicletă în Bănie, în special pentru cei 30.000 de studenţi din oraş. Marcel Drăcea, prorector al Universităţii din Craiova a declarat la dezbatere că proiectul ar presupune achiziţionarea de către municipalitate a unor biciclete atipice şi a unor cartele speciale pentru staţii . „Ideea mi-a fost dată de o firmă italiană care se ocupă cu astfel de proiecte. Dânşii mi-au spus că oricum în 2010 Primăria Craiova va fi obligată să adopte un asemenea sistem şi să realizeze piste pentru biciclişti. Avem o comunitate de peste 30.000 de studenţi care ar aprecia această iniţiativă”,a spus Drăcea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite