Craiova: Poliţişti de la Rutieră, prinşi luând mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti de la Rutieră au picat aşa-numitul “test de integritate”, luând mită de la alţi ofiţeri sub acoperire. Ei sunt cercetaţi pentru luare de mită şi fals intelectual.

Agenţii Viorel Cosmin Bălaşa (27 ani) şi Cristian Ştefăniţă Nedelcu (29 ani) de la Biroul Poliţiei Rutiere Craiova au fost prinşi în flagrant, vineri seară, în timp ce luau mită pentru a “ierta” un ofiţer DGA, sub acoperire, care depăşise intenţionat limita de viteză la intrare în localitatea Işalniţa. 

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a primit mai multe informaţii din care reieşea că unii agenţi de la Poliţia Rutieră Dolj ar fi transformat drumul public în fabrică de bani, alegând câteva puncte “cu potenţial” şi vămuind în neştire şoferii prinşi depăşind pe linia continuă sau limita de viteză legală.

Vineri, Direcţia Generala Anticorupţie a organizat testul de integritate. Un ofiţer de poliţie judiciară sub acoperire împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au plecat cu maşina dinspre Craiova spre Filiaşi, acolo unde ştiau că se află echipajul Poliţiei Rutiere. Ofiţerul DGA a încălcat intenţionat limita de viteză legală la intrare în localitatea Işalniţa.

Au falsificat procesul verbal şi au luat şi şpaga de 300 de lei

Prins de radar, agenţii i-au făcut semn să oprească, dar, în loc să-i reţină permisul şi să-i dea o amendă usturătoare ofiţerului, cei doi poliţişti i-au sugerat că “problema” se poate rezolva în schimbul a 300 de lei. Au falsificat procesul verbal în care au menţionat faptul că şoferul este amendat pentru lipsa centurii de siguranţă şi au luat şi şpaga pentru a “închide ochii”. Banii erau marcaţi criminalistic.

Cei doi agenţi de poliţie au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de sâmbătă au fost prezentaţi Tribunalului Dolj. Magistraţii instanţei au dispus continuarea cercetărilor cu cei doi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual. Totodată, faţă de cei doi agenţi de poliţie, s-a dispus interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 29 de zile.

Şeful IPJ Dolj: Toleranţă zero faţă de poliţiştii coruptibili

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj anunţă într-un comunicat de presă faptul că se delimitează ferm de astfel de fapte ce aduc atingere imaginii poliţiştilor doljeni şi a luat imediat măsura punerii la dispoziţie a celor doi agenţi, care nu vor mai avea dreptul de a desfăşura activităţi operative pe perioada desfăşurării anchetei.

“Vom lua măsuri ferme pentru a  face, în primul rând, curăţenie în ograda proprie şi declar toleranţă zero faţă de faptele de corupţie în rândul poliţiştilor doljeni. Asigurăm pe această cale populaţia judeţului Dolj că suntem hotărâţi să nu permitem ca astfel de persoane, care nu merită să poarte uniforma de poliţist, să prejudicieze în mod grav imaginea Inspectoratului şi eforturile deosebite depuse de poliţiştii doljeni pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă socială, astfel încât se vor lua măsuri ferme împotriva celor care vor mai fi tentaţi în viitor să se preteze la astfel de fapte”, afirmă noul şef al IPJ Dolj, Constantin Nicolescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite