Craiova: Pandurii şi Universitatea se luptă pentru supremaţie în Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandurii şi Universitatea Craiova se bat deseară pentru obiective diferite, dar şi pentru a arăta care este cea mai bună echipă din Oltenia. Va fi a opta întâlnire dintre cele două formaţii, fiecare trecându-şi în cont trei victorii şi o remiză.

În această seară, stadionul „Municipal“ din Târgu-Jiu va fi arhiplin. Ştiinţa se va lupta cu Pandurii pentru puncte şi prestigiu. Gorjenii trag să se depărteze de locurile retrogradabile, iar craiovenii să prindă cupele europene. Rezultatul va dovedi însă şi care dintre cele două echipe a fost mai bună în acest sezon. Universitatea s-a impus cu 2-0 în tur, pandurii s-au revanşat la puţin timp în Cupa României (scor 4-1).
Cu cine vor ţine însă oltenii deseară? La această întrebare răspunsul se va afla doar după fluierul de început al centralului Radu Petrescu. Faţă de confruntările anterioare, derbiul nu pare marcat de tensiuni. Gazdele, în frunte cu preşedintele Marin Condescu, au dat dovadă de fair-play, recunoscând că între Ştiinţa şi Pandurii nu se poate pune niciodată semnul egal. Asta pentru că „oltenii au crescut cu Universitatea, iar suporteri ai echipei din Târgu-Jiu nu pot fi decât cei care cresc acum pe lângă echipă“, după cum a precizat Condescu. „Sper să fie un meci frumos şi să câştige cel mai bun“, a adăugat acesta.

Mititelu se teme de Cârţu

Universitatea Craiova are şansa, în cazul unei victorii, să urce pe locul patru, iar apoi să-şi consolideze această poziţie, având în vedere că vor urma meciuri cu echipe slab cotate, Gaz Metan, Otopeni şi Buzău. Craiovenii se tem însă de disputa din această seară, cel puţin aşa susţine patronul echipei, Adrian Mititelu: „Ne aşteaptă un meci greu la Târgu-Jiu. Cârţu ne cunoaşte mai bine decât pe Pandurii. Mereu a vrut să arate Craiovei că el e cel mai bun antrenor. Şi un punct va fi bun“.
Ilie Balaci este însă de altă părere. „Nu putem cataloga această întâlnire ca fiind un derbi. Nu are cum! Poate fi o întâlnire de orgolii între doi antrenori, asta da. Universitatea este echipa mai bine clasată şi mi se pare mai bună decât Pandurii. Fotbalul însă rezervă destule surprize“, a precizat managerul general al Ştiinţei.


Vezi trei dintre confruntările dintre Ştiinţa şi Pandurii

Pandurii - Universitatea 0-2, returul sezonul 2006/2007, 4 mai 2007


Prima confruntare dintre Universitatea şi Pandurii, scor 2-2, joc disputat la Caracal pe 27 octombrie 2006


Singura victorie a gorjenilor în faţa Ştiineţi, în campionat, scor 2-0, 30 aprilie 2008



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite