Craiova: Muniţie neexplodată, în satul Pieleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce săpa în grădină, un localnic din comuna Pieleşti, judeţul Dolj, a găsit muniţie neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Incidentul s-a petrecut ieri, când Ionel Simion a descoperit, în timp ce săpa la un gard, un proiectil de artilerie de calibru 85 de milimetri. Bărbatul a solicitat imediat intervenţia echipajului pirotehnic de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  ,,Oltenia” (ISU).

Aceştia s-au deplsat imediat la faţa locului şi au ridicat muniţia găsită de cetăţean.  „Operaţiunile  s-au  desfăşurat  fără a se produce evenimente negative, muniţia  fiind ridicată,  transportată şi depozitată în vederea detonării controlate”, a precizat cpt. Florin Cocoşilă, ISU “Oltenia”
         
Reprezentanţii ISU „Oltenia” recomandă ca la descoperirea oricărui tip de muniţie rămasă neexplodată să fie respectate următoarele măsuri:

- neatingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
- interzicerea lovirii sau mişcării muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
- nedemontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi nesecţionarea acestora; 
- interzicerea jocurilor cu diferite muniţii rămase neexplodate;
- anunţarea de către cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate, a autorităţiilor administraţiei locale, poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau Dispeceratului unic Integrat 112.
      

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite