Craiova: Moment de reculegere pentru Dolănescu la Işalniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii comunei Işalniţa au primit cu mare bucurie mare a doua zi de Paşte

Cum a bătut ceasul ora 17.00, stadionul s-a transformat într-o mare sală de spectacole, pentru iubitorii folclorului. Potrivit tradiţiei, de nouă ani încoace, la Sfintele Sărbători Pascale, ei primesc în dar de la municipalitate un spectacol de muzică populară. „Îmi place tot, de la cap la coadă şi de la coadă la cap. Stătui toată ziua gură cască la televizor, iar acu’ aştept să-l ascult pe băiatul lui Dolănescu, pe Ionuţ, că auzii că vine“, ne-a spus bătrâna Veronica Oprea.
Ionuţ Dolănescu, sosit cu o seară în urmă din America, încă puternic afectat de dispariţia părintelui drag, a găsit forţa să zâmbească atunci când viceprimarul comunei i-a mărturisit că, în 1976, Ion Dolănescu a cântat în Işalniţa, la nunta tatălui său.

Slăbiciune pentru doljeni

Cu ochii în lacrimi, fiul marelui artist a ţinut un moment de reculegere alături de spectatori, iar prima melodie a dedicat-o memoriei lui Ion Dolănescu, plecat în lumea celor drepţi în urmă cu o lună. „Iubiţi prieteni, bine v-am găsit sănătoşi“, le-a zis el oamenilor, mărturisindu-le totodată că are o slăbiciune pentru doljeni. „Mi-aduc aminte că tata îmi zicea «mă, tu eşti jumate oltean, jumate român»“, le-a mai spus Ionuţ Dolănescu celor bucuroşi să-l vadă şi să-l asculte la ei acasă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite