Craiova: Mititelu, nemulţumit de banii oferiţi de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul şef Antonie Solomon spune că nu se pot aloca deocamdată decât 2 milioane de lei. Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, susţine că nu va semna înţelegerea, pentru că i s-au promis 2,4 milioane de euro.

Iniţiativa autorităţilor locale din Bănie de a acorda bani clubului Universitatea Craiova pentru echipa de fotbal va fi refuzată de Adrian Mititelu. Finanţatorul susţine că primarul Antonie Solomon i-a promis iniţial că îi va înapoia cele 2,4 milioane euro pe care le-a investit în modernizarea stadionului „Ion Oblemenco”. „Este o ruşine. Eu nu semnez asemenea înţelegere. A promis că îmi va da înapoi banii pe care i-am băgat în stadion, 2,4 milioane de euro şi nu s-a ţinut de cuvânt. Acum îmi dau banii ăştia ca să tac din gură, să nu zică lumea că nu a dat nimic la echipă”, a declarat Mititelu pentru Adevărul de Seară. Acesta a mai spus că rămâne decis să mute echipa de fotbal din Craiova. „O să-mi dea atunci 10 milioane de euro să mă întorc şi nu o să vreau. Pedeapsă mai mare ca asta nu o să fie”, a precizat Mititelu.

4 milioane până la sfârşitul anului

De cealaltă parte, edilul-şef  din Bănie spune că deocamdată nu sunt bani mai mulţi la buget pentru a putea finanţa echipa. Solomon a declarat că un sprijin din partea Primăriei poate fi considerată şi chiria fixată de autorităţile locale pentru stadion, de doar 300 de euro lunar. „Aceasta e doar prima tranşă. Noi ne-am angajat că vom da 4 milioane lei până la 31 decembrie 2009. Va fi un contract pe modelul celui de la Timişoara. Nu ştiu dacă mai este vreun oraş în România unde Primăria dă bani pentru echipa de fotbal. Nu ştiu dacă în Bucureşti, de exemplu, se întâmplă asta.

Clubul plăteşte pentru stadion o chirie de 300 de euro. Şi ăsta e un ajutor pentru că dacă vrei să închiriezi un apartament costă 1000 de euro. Să nu mai facă presiuni, că nu-i merge cu Primăria Municipiului Craiova”, a replicat primarul, spunând că, în cazul în care contractul nu va fi semnat de finanţatorul Universităţii, va redirecţiona banii.

Obligaţii

Prin contractul de asociere propus de autorităţile locale, clubului Universitatea îi revin anumite sarcini, între care se numără:
- utilizarea sumei exclusive pentru cheltuielile echipei de fotbal
- rămânerea echipei în Craiova
- acordarea de acces gratuit la meciuri copiilor sub 14 ani,
revoluţionarilor, veteranilor de război şi persoanelor cu handicap
-acordarea de acces la jumătate de preţ pentru elevii peste 14 ani şi studenţi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite