Craiova: Micuţi de Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de preşcolari din trei judeţe, desenatori pasionaţi, au fost răsplătiţi cu premii. Primăria, Inspectoratul Şcolar, Asociaţia Culturală “Craiova”, educatori, părinţi şi bunici au felicitat astăzi copiii care au intrat în competiţie prin imaginaţie şi creativitate.

Desenele realizate de preşcolari de la mai bine de 50 de grădiniţe din Dolj, Gorj şi Argeş au inundat, astăzi, în lumină şi culoare, Sala Mare a Primăriei Craiova. Cei mici, dar şi cei mari au fost martorii inaugurării expoziţiei “Frumuseţile primăverii”, deschisă în cadrul Salonului de desene pentru copii “Oscar”, ajuns la a doua ediţie. “Este un joc al imaginaţiei şi al talentului. Cei mici au avut libertatea de a-şi alege tehnica şi formatul prin care să descrie primăvara aşa cum li se înfăţişează lor”, mărturiseşte Cristian Nedelcu, redactorul-şef al Revistei Oscar, singura din judeţ destinată preşcolarilor.

Copii de ispravă, creaţii de poveste

Salonul exploatează un brand al cărui creator este Viorel Pîrligras. De altfel, desenatorul căţeluşului Oscar şi inspectorii de specialitate Anca Florentina Păunescu şi Veronica Georgescu au format juriul, prezidat de Gabriel Bratu, ce a avut dificila misiune de a alege din 600 de lucrări, doar 65 care să fie expuse. “Ar fi fost mai uşor să eliminăm două-trei desene şi să premiem restul. Toate au fost de o calitate extraordinară şi meritau să fie premiate”, a spus acesta.

Premii pentru toţi expozanţii

Premiul I i-a revenit Robertei Geampănă, de la Grădiniţa nr. 40 din Craiova, a doua distincţie a primit-o Răzvan Alexandrescu, de la “Sfânta Lucia”, cea de-a treia a ajuns la Daria Ion care învaţă la Grădiniţa nr. 29, iar menţiunea a intrat în posesia Mirunei Chircă de la Grădiniţa nr.4 din Dăbuleni. Fetiţa Ioana Jianu din Beharca a fost răsplătită cu “Premiul pentru cel mai mic participant”. Toţi cei 65 de copii prezenţi cu lucrări în Salonul Oscar au primit daruri, printre care culori, dulciuri şi jucării, iar premiaţii şi câte 500 de lei de la primarul Solomon.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite