Craiova: Medicii riscă să nu-şi primească lefurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul din conducerea  Spitalului CFR din Craiova s-a reunit astăzi, ca să discute problema salarizării.Aproape 50 de angajaţi ai unităţii sunt în situaţia de a rămâne fără banii pentru luna aprilie.

În această dimineaţă, la 9.00, şefii de secţie de la Spitalul CFR, directorul medical şi managerul s-au întâlnit ca să propună soluţii pentru salariile ce ar trebui date marţi şi pentru care nu există suficiente fonduri. Pe de o parte, managerul spitalului, dr. Bebe Martin, susţine că vistieria instituţiei este aproape goală, şi că unitatea încă mai are datorii vechi, ce depăşesc 1.000.000 lei. De cealaltă parte a baricadei sunt doctorii, asistenţii şi infirmierii, care se plâng că au credite la bănci şi că sunt în stare să iasă în stradă, dacă săptămâna viitoare nu-şi vor încasa banii. „Cheltuim lunar pentru salarii 120.000 lei, însă la acest moment mai avem nevoie de 50.000 lei. Banii care vin de la Casa de Asigurări de Sănătate nu sunt suficienţi pentru a acoperi toate nevoile spitalului. Trebuie să găsim o variantă să ieşim din impas”, a declarat dr. Bebe Martin.

„Ce vor, să facem şi noi grevă?”

Dr. Viviana Rezeanu,  de la Clinica ORL a unităţii, a rămas fără cuvinte când a auzit zvonurile. De la femeile de serviciu la medici, toţi îşi dau coate pe hol şi spun că mai au economii cât să-şi cumpere mâncarea pentru câteva zile. „În urmă cu doi ani s-a întâmplat la fel, când aşteptam salariile în zadar. Au mai fost probleme şi cu bonurile de masă. Ce vor, să facem şi noi grevă? Deşi nu sunt membră de sindicat, dacă o să fie o mobilizare generală, nu mă dau la o parte”, a declarat dr. Rezeanu.
Luni, la Spitalul CFR va avea loc un consiliu consultativ, pentru a se anunţa deciziile cu privire la salarizare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite