Craiova: Justiţie cu iz politic?- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală scrie azi despre soluţiile diferite date de procurorii craioveni în dosare similare în care sunt implicaţi doi foşti consilieri locali, dar şi despre lucrările la infrastructura conexă a podului Calafat-Vidin.

Justiţie cu iz politic?, se întreabă azi în paginile sale cotidianul Gazeta de Sud. Două Parchete au dat soluţii diferite în dosare similare privind falsuri săvârşite la Primăria Craiova. În timp ce DNA a decis trimiterea în judecată a liberalului Aurel Bojenoiu, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus scoaterea de sub urmărire penală a pedelistului Eugen Iordache, reprezentant al puterii cercetat pentru aceeaşi infracţiune.

Podul de la Dunare aduce licitatie pentru DN 56, scrie azi cotidianul Ediţie Specială. Ministerul Transporturilor a semnat, în urmă cu mai puţin de-o săptămână, contractul cu firma spaniolă AZVI SA pentru realizarea infrastructurii conexe a podului Calafat - Vidin, valoarea lucrărilor ridicându- se la aproximativ 67 milioane de euro. Pentru ca infrastructura conexă ce va fi realizată la construcţia de peste Dunăre să nu se irosească, mai-marii de la Ministerul Transporturilor gândesc tot mai intens reabilitarea drumului ce leagă Calafatul de Craiova. Astfel, refacerea DN 56 Craiova -Calafat va fi scoasă la licitaţie în cursul acestui an, valoarea estimată a lucrărilor ridicându-se la 54 milioane de euro.

Cotidianul Cuvântul Libertăţii cere azi demisia sau demiterea directorului Direcţiei de Verificare a Legalităţii Actelor din Prefectură Eugen Marinescu. Motivul? Soluţia dată vineri de Tribunalul Dolj în dosarul în care instanţa a respins recursul Prefecturii Dolj, anulând definitiv şi irevocabil, articolele 4şi 5 ale hotărârii nr. 1262/6.08.2008 a Comisiei judeţene de aplicarea Legii 247/2005 prin care se aprobase preluarea suprafeţei de 565,86 ha teren agricol – domeniul public – administrat de SCDA Şimnic, de către comisia locală Şimnicu de Sus. Practic, instanţa a dat dreptate staţiunii Şimnic în retrocedarea terenurilor de la unitate.

Sărbătoarea Bujorului a adunat mii de doljeni în comuna Pleniţa. Mii de doljeni au participat duminică, la petrecerea câmpenească „Sărbătoarea Bujorului”, organizată de Primăria Pleniţa, în pădurea de la marginea comunei. Manifestarea, aflată la a 39-a ediţie, este organizată în fiecare an într-una din duminicile lunii mai, în pădurea unde cresc numai bujori, scrie azi Lupa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite