Craiova: Jucătorii de snooker se bat pentru cupă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt sportivi, patru olteni şi patru bucureşteni, vor intra în competiţia sportului cu mănuşi albe şi papion. Bătălia pentru Cupa Club 300 va începe mâine, la ora 16.00, în sala situată în spatele Complexului Pelendava. Câştigătorii concursului vor împărţi 1.000 de lei.

Prima ediţie a Cupei Club 300 are menirea de a pune pe picioare pentru prima dată un veritabil campionat naţional de snooker. Organizatorul competiţiei, Marius Iordache, speră ca de mâine tot mai mulţi olteni să devină jucători ai acestui sport. „Îmi doresc mult ca acest sport să ajungă unul de notorietate şi să îşi ocupe locul pe care îl merită. Din păcate, din cauza faptului că este foarte puţin promovat, nu se ştie că snookerul îţi umple timpul în mod intelligent şi plăcut“, susţine Iordache.

Vine în Bănie un campion naţional


Dragoş Cozmaciuc va fi unul dintre reprezentanţii Bucureştiului în capitala Olteniei. Acesta a fost campion pe ţară la juniori şi actualul antrenor al lotului naţional. De altfel, este şi cel mai titrat nume de pe afişul competiţiei de la Craiova. În Bănie va poposi însuşi preşedintele Federaţiei Române de Snooker, Francisc Toba, şi secretarul general, Constantin Paraschivescu. Prezenţa lor nu este întâmplătoare. Ei vor urmări atent evoluţia snookerului în regiune.

Dispută după reguli mondiale


Masa la care se vor duela echipele respectă standardele impuse în lumea snookerului pe tot globul pământesc, atât ca dimensiune, cât şi ca fineţe a materialului. În plus, inegalabilă rămâne eleganţa jucătorilor, care va fi asemenea celei de acum o sută de ani, purtată de ofiţerii englezi. Forma şi culoarea bilelor, precum şi rezistenţa tacului sunt la fel ca în lumea bună a acestui tip de biliard.

O boemă piperată


Cei care vor să prindă gustul snookerului trebuie să se antreneze cât mai des, iar antrenamentele costă. Cu 35 de lei se poate juca o oră de altfel de biliard, cu reguli diferite, născute în ţările cu populaţie vorbitoare de limbă engleză, îndeosebi în Regatul Marii Britanii. Echipamentul, considerat o adevărată bijuterie vestimentară, care impune respect, ajunge la 1.000 de euro. Prima în topul cheltuielilor este masa, al cărei preţ sare şi de 12.000 de euro. Premiile în schimb sunt modeste. Câştigătorul Cupei Club 300 va pleca spre casă cu 400 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite