Craiova: Ingrid Radu joacă tenis de la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ingrid Radu joacă tenis de la grădiniţă
Craiova: Ingrid Radu joacă tenis de la grădiniţă

Tânăra tenismenă a renunţat la modă şi balet şi visează să ajungă în topul clasamentului mondial. Adolescenta are zece ani de când practică sportul alb, timp în care a câştigat cinci turnee internaţionale.

Nu începuse şcoala, era încă la grădiniţă şi îşi dorea să facă modă sau balet. Însă pe când avea şase ani, Ingrid a participat la o selecţie pentru practicarea tenisului şi a fost selectată. „A început să îmi placă tenisul foarte mult şi am renunţat la modă şi balet. Voi încerca să ajung cât mai sus în practicarea acestui sport“, a spus Ingrid.

Ajunge şi la opt ore de antrenament zilnic

În afara terenului de tenis, este foarte veselă şi plină de viaţă. În timpul partidelor însă, zâmbetul dispare şi se concentrează pe fiecare punct. Se enervează când greşeşte şi nu se entuziasmează când câştigă un punct. „Când intru pe teren, las toate grijile sau preocupările şi mă concentrez asupra modului în care joc“, a declarat Ingrid.
De la nouă ani participă la concursuri, câştigând cinci turnee în şapte ani. Îşi aminteşte primul concurs în afara ţării la care a jucat. Este vorba despre o competiţie naţională în Italia la care a fost invitată şi pentru care a primit o legitimaţie provizorie pentru a putea evolua. În general participă la concursuri pentru sportivi peste 18 ani, chiar dacă nu îndeplineşte condiţiile de vârstă.

Ingrid nu are prea mult timp pentru distracţii. Se antrenează între trei şi cinci ore în fiecare zi din timpul săptămânii, iar în weekend poate ajunge chiar la şapte, opt ore. În afară de antrenamente, trebuie să şi înveţe pentru şcoală şi să se odihnească. „Nu mă deranjează că nu reuşesc să am timp pentru distracţie. Deja m-am obişnuit în acest ritm. Vreau să fac o carieră în tenis şi trebuie să muncesc mult pentru asta“, a precizat tânăra sportivă.

Problemele financiare o împiedică să joace turnee de Grand Slam

La prima vedere, totul pare frumos şi uşor. Pentru a face performanţă în tenisul de câmp la nivel mondial este nevoie de o investiţie masivă. De această problemă se loveşte şi sportiva din Bănie. „Oamenii care mă susţineau financiar nu mai pot să o facă şi nu am cum să particip la turneele de Grand Slam. Astfel, încerc să fac puncte în clasamentul WTA, concurând la turnee mai mici“, a explicat craioveanca. Un junior are nevoie, în medie, de 20-25 de mii de euro pe an pentru a acumula puncte fără a fi prezent la marile turnee.


Anul naşterii: 1 iunie 1993, Craiova

Studii: Elevă în clasa IX-a la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“

Experienţă: A câştigat cinci turnee internaţionale

Idealuri: Visează să ajungă în topul clasamentului mondial

Ce-i place?
Ingrid Radu se consideră o învingătoare. Adoră să fie prima. Iubeşte tenisul şi nu regretă că a renunţat la modă şi balet pentru a-l practica. Pentru anul viitor are ca deziderat câştigarea turneului feminin de la Craiova.

Ce nu-i place?
O enervează momentul când pierde un meci. „Nu suport să fiu învinsă. Încerc să repar greşelile, iar în jocul următor cu aceeaşi adversară fac tot posibilul să o înving“, a spus Ingrid Radu.


Întrebări şi răspunsuri:

Te-ai gândit vreodată să renunţi la tenis?
I.R.:
Nu! Vreau să fac o carieră din tenis şi sunt convinsă că o să reuşesc.

Cum se împacă activitatea şcolară cu tenisul?
I.R.:
La început a fost mai greu, dar de când m-am mutat la Liceul Petrache Trişcu nu mai am probleme din acest punct de vedere. Profesorii sunt mult mai înţelegători.

Există vreun adversar pe care l-ai întâlnit de mai multe ori şi nu ai reuşit să îl învingi?
I.R.:
Nu îmi amintesc. În general, bulgăroaicele îmi pun problene. Câştig greu în faţa lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite