Craiova: ISJ Dolj, încărcat de datorii şi fără buget- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: ISJ Dolj, încărcat de datorii şi fără buget- revista presei locale
Craiova: ISJ Dolj, încărcat de datorii şi fără buget- revista presei locale

Presa locală scrie azi despre competiţia care a adunat la start elevi din zece şcoli rurale desfăşurată sâmbătă în comuna doljeană Bistreţ, dar şi despre datoriile Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care a rămas cu restanţe către elevii navetişti.

Pensionarii încep să se împrumute la bănci, scrie azi în paginile sale cotidianul Gazeta de Sud. Chiar dacă, în primele luni ale lui 2009, doljenii au fost foarte prudenţi în contractarea de credite, au existat şi oameni care şi-au luat inima în dinţi şi s-au împrumutat la bănci. Acestea sunt, în general, persoane cu venituri stabile, inclusiv pensionari.

Atletism, viteză, rezistenţă şi fotbal la Bistreţ. Asociaţia nonguvernamentală “Clubul Kiwanis Craiova” a organizat sâmbătă o serie de manifestări sportive în cadrul Şcolii Generale Bistreţ. Evenimentul a avut ca scop cunoaşterea, socializarea şi comunicarea între copiii din mediul rural. La manifestare au participat nu mai puţin de 10 şcoli din 10 sate diferite, Cerăt, Giurgiţa, Măceşu de Sus, Măceşu de Jos, Ostroveni, Lişteava, Bistreţ, Catane, Giubega şi Bârca, unde au venit aproximativ 150 de elevi din ciclul gimnazial. Voluntarii de la “Kiwanis”, sprijiniţi de instituţia gazdş, Şcoala Generalş Bistreţ, au adunat toate aceste şcoli pentru a sărbători în avans Ziua Internaţională a Copilului prin întrecere într-o serie de competiţii sportive dotate cu trofeul “Kiwanis - 1 Iunie”. Mai multe amănunte despre acest subiect puteţi citi în Ediţie Specială.

ISJ Dolj, încărcat de datorii şi fără buget, titrează azi în paginile sale cotidianul Cuvântul Libertăţii.  Deşi suntem la jumătatea anului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, spre deosebire de anii anteriori, nu a primit nici până astăzi bugetul aprobat pentru 2009, de la Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării. În consecinţă,  instituţia a început să fie împovărată de datorii. Sute de elevi doljeni nu şi-au mai primit banii pe navetă. Este vorba de 1, 2 milioane de lei noi, care ar fi trebuit alocaţi către unităţile de învăţământ pentru aceste cheltuieli suportate, în prezent, integral de către părinţi. Nici dascălii nu au mai încasat cei 100 de euro pentru achiziţionarea materialelor didactice. În plus, neavând bani în cont, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj trebuie să facă lunar credite la MECI pentru a plăti salariile inspectorilor dar şi pe cele ale personalului de la Casa Corpului Didactic Dolj, Palatul Copiilor şi Cluburile de Sport, la fel ca pentru toate tipurile de cheltuieli.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite