Craiova: Hoţii s-au reprofilat pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există secție de poliție în care, aproape zilnic, să nu vină vreun craiovean care să se plângă că i-a dispărut ceva, de la borcanul cu murături până la mașină. Cele mai frecvente furturi sunt sustragerile din supermarketuri, locuințe și din autoturisme.

De la începutul anului şi până în prezent, a crescut îngrijorător numărul furturilor comise în zona centrală şi în cartierele rezidenţiale ale Băniei. Jandarmii și polițiștii craioveni au confirmat pentru  Adevărul de Seară  că centrele comerciale sunt cele mai afectate de infracţionalitatea medie. 

« Fură lenjerie intimă, produse cosmetice, jucării, produse alimentare, articole de îmbrăcăminte, electronice și electrocasnice. Am avut cazuri în care produsele alimentare sustrase de o singură persoană valorau peste 11 milioane de lei vechi », ne-a declarat Cosmin Mirea, ofițer relații publice Brigada Mobilă de Jandarmi Craiova.

Supermarketurile, raiul hoţilor

Unii dintre hoți fură în complicitate cu angajații magazinelor, mai spun jandarmii. « Recent, două persoane au fost prinse la furat în centrul Kaufland. Li s-au întocmit dosare penale, iar după două zile au fost prinse din nou în centrul Kaufland din Craiovița. Astfel de furturi se petrec în complicitate cu angajații unor magazine », a mai spus Mirea.

Hoții sunt răspândiți în toate cartierele și fură aproape orice. «  Un craiovean a mers la raionul sport de la Real. A luat o pereche de Adidași, apoi a mers la raionul de scule și a luat un patent. A intrat în cabină și a desfăcut elementele de siguranță. A băgat pantofii lui în cutie, a dus patentul la loc și a mers spre ieșire, lejer. Nu a avut noroc, pentru că a fost surprins de camerele de luat vederi », a adăugat Mirea.

Alte tehnici folosite de hoţi le puteţi afla din Adevărul de Seară Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite