Craiova: Gane vrea să se bucure la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Gane vrea să se bucure la final
Craiova: Gane vrea să se bucure la final

Antrenorul Ştiinţei, Ionel Gane, le cere jucătorilor să strângă rândurile pentru un succes în ultima etapă.După eşecul din Ghencea şi victoria Vasluiului cu Rapid, oltenii trebuie să se impună în faţa moldovenilor lui Porumboiu pentru a prinde Europa League.

Înfrângerea cu Steaua a fost taxată de multă lumea, evoluţia slabă a alb-albaştrilor din partea secundă creând suspiciuni. „Universitatea a evoluat ca şi cum ar fi fost blat. Atacurile Stelei s-au terminat mereu cu ocazii, de cele mai multe ori au intrat în spatele liniei de fund a Craiovei. E inadmisibil să te prezinţi aşa când ai ca obiectiv calificarea într-o cupă europeană“, a fost de părere aseară fostul selecţioner al României, Anghel Iordănescu.

Finanţatorul Ştiinţei a precizat însă că bagă mâna în foc pentru jucătorii săi, dar a admis după meci că evoluţia formaţiei sale a lăsat de dorit. „Dacă vedeam altă echipă jucând aşa în ultimele 30 de minute, ziceam că e blat“, a afirmat Mititelu.

Gane înlătură orice speculaţie

Tehnicianul grupării din Bănie, Jerry Gane, speră ca elevii săi să se concentreze mai mult în meciul de miercurea viitoare cu FC Vaslui, pentru a obţine victoria şi, implicit, calificarea în cupele europene. „Să nu creadă nimeni în speculaţii. Ne-am dorit foarte mult să nu pierdem cu Steaua, dar nu s-a putut. În fotbal se întâmplă şi astfel de lucruri. Trebuie neapărat să strângem rândurile pentru ultimul meci. Este frumos că se joacă până în ultima etapă. Azi suferim, dar sper ca la final să fim fericiţi“, a spus Gane.
„Trebuie să credem în ultimul meci, fiindcă, după un an de suferinţă şi după atâţia ani în care nu am reuşit să jucăm în Europa, eu cred că merităm această calificare, pentru ceea ce a realizat echipa în ultimul timp şi pentru suporterii noştri“, a adăugat antrenorul Universităţii.

„Dacă batem la Craiova, obiectivul nostru e îndeplinit. Eu nu mă mulţumesc cu mijlocul plutonului“, a anunţat finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, semn că meciul din Bănie se va juca pe viaţă şi pe moarte.
 
Nouă alb-albaştrii la naţională

Pentru meciurile oficiale ale echipelor naţionale ale României de seniori şi tineret, de la Universitatea Craiova au fost convocaţi nu mai puţin de nouă jucători. Pentru partida tricolorilor mari cu Lituania, programată sâmbătă, la Marijampole, în preliminariile CM 2010, Lucescu junior i-a chemat pe Florin Costea, Ovidiu Dănănae şi Mircea Bornescu. La rândul său, selecţionerul Emil Săndoi a apelat la şase tineri componenţi ai Ştiinţei pentru meciul cu Insulele Feroe de la Torshavn, din preliminariile CE 2011, care va avea loc tot sâmbătă. Este vorba de Silviu Lung Jr., Radu Barbu, Valerică Găman, Constantin Gângioveanu, Ştefan Bărboianu şi Mihai Costea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite