Craiova: Ford scade veniturile Vămii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ford scade veniturile Vămii
Craiova: Ford scade veniturile Vămii

Amânarea plăţii TVA pentru companii până la sfârşitul anului a afectat drastic încasările Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale.

Potrivit unei situaţii prezentate ieri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, de conducerea Direcţiilor Regională şi Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, în Dolj gradul de încasare a taxelor pentru primul semestru al anului este de doar 44% faţă de programul stabilit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. „Principalul factor care influenţează diminuarea încasărilor constă în depunerea unui număr mai mic de declaraţii vamale de către principalul contribuabil şi implicit, scăderea drepturilor vamale încasate de la SC Ford România SA”, se arată în raportul de activitate al Vămii pe primele şase luni ale anului.

Potrivit directorului DRAOV Craiova, Dan Mircea Matei, taxele încasate de la Ford reprezentau 70% din valoarea încasărilor Vămii. „ A fost dat un ordin de către Ministerul Finanţelor prin care companiile erau amânate de la plata TVA până la sfârşitul anului. În Dolj, marele contribuabil era Ford, dar există situaţii similare şi în celelalte judeţe de care ne ocupăm”, a spus Dan Mircea Matei. Acesta a precizat că autorităţile centrale ar putea reveni asupra ordinului dat pentru a reduce presiunea fiscală ce apasă pe umerii marilor companii, tocmai din cauza scăderii drastice a veniturilor la buget. Situaţii similare se înregistrează în Argeş, cu principal contribuabil Automobile Dacia, dar şi Olt, cu Alro Slatina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite