Ford lansează prima maşină a mărcii fabricată la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford lansează prima maşină a mărcii fabricată la Craiova
Ford lansează prima maşină a mărcii fabricată la Craiova

Cei aproximativ 3.700 de angajaţi ai fabricii vor primi 500 lei drept primă .Pregătirile sunt în toi pentru lansarea primului Ford de România. Autorităţi locale şi centrale şi preşedintele Ford Europa, John Fleming, se vor afla mâine în Bănie.

Ne mai despart doar câteva ore până când de pe banda de producţie a fabricii de automobile din Craiova va ieşi primul Ford de România. În ciuda crizei care a afectat industria auto în întreaga lume, americanii de la Ford şi-au păstrat planurile de producţie şi vor lansa mâine autoutilitara Transit Connect, primul autovehicul al mărcii fabricat la noi în ţară. Pentru ca evenimentul de mâine să iasă perfect, pregătirile au început încă de acum un an, după preluarea efectivă a fabricii de către Ford. O parte din salariaţii uzinei au participat la cursuri de perfecţionare în Turcia şi Germania, familiarizându-se cu modelul, dar şi cu modul de lucru al americanilor. Ceilalţi au învăţat de la specialiştii angajaţi de Ford ce înseamnă brand-ul şi cât de importantă este calitatea produselor companiei.

Pentru a marca sărbătoarea, conducerea companiei a promis angajaţilor prime de 500 lei în ziua lansării primului autovehicul Ford „made in Craiova“. Potrivit liderului de sindicat Marin Popescu, aproximativ 3.700 de oameni care lucrează în prezent în uzină vor primi aceşti bani mâine.

Numărul de maşini produse, o necunoscută



În privinţa numărului de unităţi care vor fi produse la Craiova, oficialii Ford au evitat până acum să facă vreo declaraţie. Iniţial, Ford anunţase o producţie anuală de 300.000 de maşini şi alte 300.000 de motoare şi o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de euro. La sfârşitul lunii iulie, Dionisio Campos, preşedintele Ford România a declarat însă că deocamdată compania nu este preocupată de cantitatea, ci de calitatea maşinilor care vor ieşi de pe poarta fabricii craiovene. „Voi opri producţia, voi face orice este necesar pentru a asigura produse de calitate. Este o practică pe care o avem peste tot în lume“, spunea Campos pe 24 iulie.
Pe de altă parte, până în prezent oficialii nu au anunţat când va începe producţia celui de-al doilea model Ford la Craiova. De acest lucru se leagă însă speranţele oltenilor, având în vedere că americanii au anunţat faptul că la uzina craioveană se vor face angajări doar în momentul în care Ford va lansa producţia viitorului model, după Transit Connect.

Măsuri de securitate sporite în Craiova
Bănia va deveni mâine capitala ţării, locul către care se vor îndrepta ochii românilor. La ceremonia oficială de lansare a primei maşini Ford produse în România sunt aşteptaţi să participe preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, preşedintele Senatului Mircea Geoană şi alte autorităţi centrale şi locale. Compania americană va fi reprezentată la cel mai înalt nivel, de preşedintele Ford Europa, John Fleming.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite