Craiova: Florin Costea este naşul gorjenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele şapte confruntări directe dintre Universitatea şi Pandurii, atacantul Craiovei, Florin Costea, a marcat patru din cele opt goluri ale echipei sale. Golgheterul Ştiinţei a evoluat în total 492 de minute în duelurile cu gorjenii, având o medie de un gol la 123 de minute. El va reveni mâine pe gazon, după o etapă de suspendare.

Florin Costea se poate considera astfel naşul pandurilor, reuşitele sale aducând nouă puncte grupării din Bănie. În două partide, ambele încheiate cu victoria cu 2-0 a Universităţii, a deschis scorul, tabela fiind închisă apoi de Dina, respectiv Baird, iar în alta a punctat decisiv (1-0), într-un meci ce părea să se îndrepte spre o remiză albă. Se întâmpla pe 2 martie 2008, în primul joc de pe „Extensiv“ al alb-albaştrilor lui Nicolo Napoli.

Craiovenii, cu campionatul, gorjenii cu Cupa

De când Pandurii a reuşit promovarea în Liga I, cele două echipe din Oltenia s-au întâlnit de şapte ori (de două ori în Cupa României). În campionat, Universitatea s-a dovedit mai bună, obţinând trei victorii şi un egal, gorjenii câştigând o singură dată, în turul sezonului 2007-2008,  scor 2-0 (18 august 2007), Păcurar (’73) şi Stromajer (’85) grăbind atunci demisia lui Florin Cioroianu. Era a treia înfrângerea a Ştiinţei din acea serie neagră de şapte eşecuri consecutive în campionat. Prima confruntare dintre cele două echipe a avut loc pe 27 octombrie 2006, la Caracal (Universitatea avea terenul suspendat), şi s-a încheiat cu o remiză spectaculoasă, 2-2. Baird (’4) şi Bornescu (’88-p.) marcau atunci pentru Craiova lui Fane Stoica, dar pandurii lui Eugen Neagoe au revenit de fiecare dată prin Vranjkovic, din lovituri libere (’18 şi ’90+2).

Ultima victorie la Târgu-Jiu, acum doi ani

A urmat returul, câştigat de craioveni cu 2-0 (goluri Fl. Costea ’58 şi Dina ’75), aceasta fiind şi ultima victorie a Ştiinţei la Târgu-Jiu (4 mai 2007). În sezonul următor (2007-2008), echipele şi-au împărţit punctele: 2-0 pentru gorjeni, pe teren propriu, şi 1-0 pentru craioveni, în retur. În turul acestui campionat, Universitatea s-a impus cu 2-0 (Fl. Costea ’11, Baird ’12).
În schimb, pandurii se pot lăuda că au scos de două ori Craiova din Cupa României: pe 27 septembrie 2007, în 16-imi (1-0, după prelungiri), şi pe 12 noiembrie 2008, în optimi (4-1, gol Fl. Costea).

Napoli, în avantaj faţă de Cârţu

Partida de mâine dintre Pandurii şi Universitatea va consemna un nou duel între Nicolo Napoli şi Sorin Cârţu. Până acum, italianul este în avantaj, învingându-l de două ori pe „Sorinaccio“. Pe lângă partida tur, câştigată cu 2-0, Ştiinţa lui Napoli a trecut cu 2-1 de Dacia Mioveni antrenată de Cârţu (30 martie 2008). Un alt duel dintre cei doi a avut loc pe 13 martie 2004, la Craiova, Universitatea condusă de italian remizând, 1-1, cu Oţelul. Cârţu a câştigat un singur duel, acel 4-1 din actuala ediţie a Cupei României.

Vezi cele mai frumoase goluri înscrise de Florin Costea în anul 2008.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite