Craiova: Fady El-Naggar este un iordanian care învinge toţi doljenii la tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul are bursă de merit la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. A participat de trei ori la campionatul de tenis. De două ori a ieşit învingător.

Fady îmbină cu succes sportul cu medicina. S-a mutat din Iordania în Craiova în urmă cu doi ani, sperând că facultatea din România îl va transforma într-un profesionist. S-a adâncit în studiu, însă, între timp, a aflat despre un campionat de tenis, cu participanţi din rândul studenţilor şi doctorilor. Fără să mai stea pe gânduri, Fady s-a înscris. Avea şi motive. „Eu fac tenis de la 14 ani. La 16 ani mă antrenam cu un profesor de specialitate. Am concurat la un campionat naţional, din Iordania, unde am fost remarcat, şi astfel am ajuns în semifinală“, povesteşte medicinistul.

A învins doctorii la tenis


La vârsta adolescenţei, Fady primea propuneri să fie membru al lotului naţional de tenis din Iordania. Când a venit printre craioveni, nimeni nu ştia despre talentul şi performanţele tânărului, până ce acesta a câştigat cupa, la mai multe concursuri de profil. „Am luat de două ori locul întâi, la un campionat unde au jucat şi medici de la Spitalul Judeţean din Craiova, majoritatea chirurgi“, ne povesteşte Fady. Iordanianul ne dezvăluie că a început să practice tenisul pentru că şi-a dorit să exerseze un sport pentru gentlemeni. „Spre deosebire de fotbal, în tenis este linişte: nu se loveşte, nu se înjură, nu se ţipă. M-am antrenat în fiecare zi, iar în week-end chiar şase ore. Nu am regretat. Trebuie să lupţi în viaţă. Într-adevăr, m-am implicat cam târziu în tenis, şi toată lumea îmi zicea că nu mai am timp să îi ajung din urmă pe ceilalţi, că nu o să fac faţă. Le-am demonstrat contrariul. Am avut ambiţie“, adaugă Fady.

„Părinţii m-au educat să aspir la primul loc“


Chiar dacă racheta îi ocupă câteva ore din zi, Fady este un student conştiincios, pe care colegii îl caracterizează ca fiind foarte ambiţios. Încă din anul întâi a primit bursă pentru rezultatele bune. Fady nu recunoaşte că este apreciat de profesori, însă cadrele didactice ne informează că tânărul stă mai tot timpul în sala de lectură şi pe băncile facultăţii, că nu lipseşte de la cursuri şi laboratoare decât dacă se îmbolnăveşte şi că nu cedează până ce nu obţine note peste 8.
„Consider că timpul trebuie bine organizat între distracţie şi studiu. În sesiune, aproape că nu ies din casă, dar am şi satisfacţii. Pe mine părinţii m-au educat să aspir la primul loc. Un medic nu trebuie să fie superficial, ci desăvârşit“, ne destăinuie studentul principiile care îl guvernează.

Întrebări şi răspunsuri
Cum a fost perioada de adaptare printre români?

F.E.: Românii au un suflet foarte mare. A fost dificil la început să deprind limba, deşi mai vorbeam româneşte în copilărie, pentru că mama este româncă, iar tata iordanian. Am avut probleme cu un cuvânt „sinucigaş“. În timpul unui examen oral la Ştiinţe comportamentale am spus „sinucigoşi“ în loc de „sinucigaşi“. A fost o întâmplare care acum mi se pare hazlie, dar care atunci m-a jenat.


Te-ai confruntat cu atitudini ostile din partea colegilor, doar pentru că eşti străin?
F.E.: Mai erau situaţii, prin primul an de facultatate, când nu rosteam foarte bine cuvintele şi mă împotmoleam la mijlocul frazei. Mulţi se uitau ciudat la mine. Dar cu timpul mi-am făcut prieteni buni, cărora le-am arătat că şi străinii au suflet.

Citiţi în Adevărul de Seară de sâmbătă, din Craiova, ce nu îi place lui Fady la români.

Cunoaşteţi străini care locuiesc în Craiova şi care au o pasiune sau îndeletnicire plăcute? Dacă da, scrieţi-ne pe adresa gabriela.popescu@adevarul.ro, unde ne puteţi lăsa un număr de telefon, pentru a vă putea contacta. Oricare dintre dumneavoastră poate deveni subiectul unui material jurnalistic.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite