Craiova: Electro propune eşalonări pentru deblocarea conturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Antonie Solomon şi reprezentanţii Electroputere vor discuta mâine dimineaţă modul în care ar putea fi rezolvată problema popririi pe conturi la societate.

Conducerea uzinei Electroputere are mai multe variante de eşalonare pe care le va propune mâine autorităţilor craiovene, după ce Direcţia de Taxe şi Impozite a decis blocarea conturilor societăţii din cauza datoriilor de peste 12 milioane lei. „Direcţia de Taxe şi Impozite a ţinut în permanenţă legătura cu cei de la Electro, s-a negociat, s-a dat un termen şi nu s-a respectat înţelegerea, aşa că am luat măsura blocării conturilor. Poate dacă mâine ar produce prima locomotivă aş fi mai îngăduitor, dar nu e posibil să dai oameni afară şi apoi să încerci să eludezi legea finanţelor publice locale”,a declarat azi Antonie Solomon.

Eşalonări de 1 milion lei pe lună

Potrivit liderului de sindicat Aurel Bojenoiu, motivul principal al popririi pe conturi a fost neplata ratei pe luna aprilie. „Le dădeam în fiecare lună câte 100.000 până la 300.000 lei, după cum ne permiteam, dar în luna aprilie nu au fost bani şi nu le-am plătit rata. Am făcut mai multe scheme financiare conform cărora am putea suporta eşalonări de 500.000 până la 1 milion de lei pe lună”,a spus Bojenoiu. Reprezentanţii Electroputere au anunţat recent că vor disponibiliza 500 din cei 2500 de angajaţi în cadrul activităţii de reorganizare a fabricii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite