Craiova: Drumul plângerii- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală scrie azi despre hârtoapele din drumul naţional care face legătura între judeţul Dolj şio Mehedinţi, dar şi despre proiectul de restaurare a Muzeului de Artă din Craiova.

Drumul spre Mehedinţi, plin de hârtoape. Porţiunea de drum dintre Strehaia şi podul de la Chiochiuţa care trebuia reabilitată de grecii de la Prodeftiki, cu bani din fonduri ISPA este subiectul despre care puteţi citi azi în Gazeta de Sud. Autorităţile se pregătesc acum de reluarea licitaţiei pentru modernizarea drumului, după ce grecilor li s-a reziliat contractul în urmă cu doi ani. Între timp în zonă traficul e dirijat de un angajat al unei firme de pază.

Muzeul de Artă, restaurat cu mătase şi foiţă de aur. Ediţie Specială de Oltenia scrie azi despre proiectul de reabilitare a Muzeului de Artă din Craiova, conform căruia clădirea va fi restaurată urmându-se planurile originale ale arhitectului Paul Gottereau. Parchet ce-l imită pe cel de la Palatul Versailles, mătase de Lyon pe pereţi, tocărie îmbrăcată în foiţă de aur, podele din marmură de Carrara, acoperiş din ardezie şi candelabre din cristale de Murano, acestea vor fi noile podoabe ale Palatului Jean Mihail.

Tentativă de referendum în Coţofenii din Faţă. Cititorii cotidianului Cuvântul Libertăţii pot citi azi despre tentativa locuitorilor din comuna Coţofenii din Faţă de a strânge semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Constantin Cârciumaru. Oamenii sunt nemulţumiţi că edilul-şef nu a făcut eforturi pentru reluarea alimentării cu apă în comună. În urmă cu o lună, Compania de Apă “Oltenia” a dispus sistarea furnizării din cauza datoriilor de 200.000 lei acumulate de cetăţenii comunei.

Doljenii, ameninţaţi cu amenzi. Jandarmii pot aplica amenzi cuprinse între 1000 şi 10.000 lei în cazul în care nu sunt respectate prevederile legale în vigoare privitoare la desfăşurarea alegerilor, scrie cotidianul Lupa. În cazul în care vor depista persoane care distrug sau deteriorează afişe de campanie, care nu permit alegătorilor să voteze la secţia la care sunt repartizaţi, refuză să predea buletinul de vot sau ştampila cu însemnul VOTAT, sau care comercializează alcool pe o distanţă mai mică de 500 m de secţia de votare, jandarmii vor aplica amenzi.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite