Craiova: Doljenii vor plăti mai mult pentru parcările neregulamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxele percepute de serviciul de ridicări auto pentru parcările neregulamentare au fost majorate de două ori, de către edilii locali în şedinţa de Consiliu Municipal.

Deşi contestată de unii dintre consilieri, majorarea a fost votată în şedinţă ordinară de plenul Consiliului Local Municipal Craiova. Consilierul local Bianca Predescu a încercat să susţină cauza şoferilor care îşi parchează neregulamentar automobilele. „Acest fenomen al parcărilor neregulamentare poate fi descurajat prin eficientizarea serviciului şi nu prin mărirea acestor taxe”, a susţinut Predescu în plenul Consiliului.

Debloacrea roţilor, 75 de lei


După majorare, singura taxă percepută la ridicarea autovehiculelor este cea de deblocare a roţilor automobilelor, care se ridică la suma de 75 de lei. În schimb, taxa de staţionare pentru maşinile care rămân în parcul Regiei Autonome de Transport pentru mai mult de 48 de ore s-a mărit de la 4 lei/zi la 10 lei/zi. Asta în timp ce taxa pentru ridicarea, transportul şi depozitarea automobilelor parcate neregulamentar s-a dublat, crescând de la 150 lei la 300 lei.
Majorările au stârnit, după cum era de aşteptat, o serie de nemulţumiri în rândul şoferilor craioveni. „În vremurile astea de criză când şi-aşa abia reuşim să ne descurcăm de pe o zi pe alta au mai mărit şi aceste taxe, dar înainte de a construi oamenilor mai multe locuri de parcare. Mă întreb noi unde ar trebui atunci să ne lăsăm maşinile, dacă locuri de parcare abia găseşti, iar unde reuşeşti există câte un semn care interzice staţionarea”, ne-a spus Paul Georgescu.

„Bani ne scot din buzunar, dar mai multe locuri de parcare nu ne fac. S-a mai străduit Solomon să mai aerisească oraşul ăsta, dar nu e suficient. A făcut el mult mai multe decât Bulucea, dar să nu ne mai majoreze taxele, că şi-aşa n-avem cu ce le plăti”, a adăugat şi Ion Sandu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite