Craiova: Doljenii, informaţi din puzzle despre autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna aprilie se desfăşoară în Craiova mai multe manifestări de informare cu privire la semnele autismului şi prevenirea bolii. Joi, 2 aprilie, este Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.

Zeci de olteni au construit joi, În Piaţa "Mihai Viteazul", un puzzle în formă de fundă, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului. Începând cu ora 14.00, trecătorii, împreună cu Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR), filiala Craiova, au format o fundă, însemnată cu mesaje precum: “Numărul copiilor cu autism este mai mare decât cel al copiilor cu diabet, cancer şi SIDA”. 

Bolnavii de autism pot trăi normal

“Funda are o luminozitate care semnifică speranţa că, descoperită timpuriu şi tratată din vreme, persoanele bolnave pot avea o viaţă mai împlinită şi completă”, a declarat Carmen Alexiu, reprezentant ANCAAR, Craiova. Părinţi, voluntari şi doljeni care au avut trecere joi prin Piaţă au aşezat câte o piesă. Organizatorii au împărţit pliante prin care au informat craiovenii că semnele autismului pot apărea fie la naştere, fie în jurul vârstei de 2 ani a copilului şi că patru din cinci copii cu autism sunt băieţi. Doljenii au mai aflat ieri că toţi copii cu tulburări cauzate de această boală au deficienţe de socializare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite